Actualitate

Deputat PNL. Sebastian Burduja: Românii din Diaspora au trimis acasă mai mulți bani decât toate investițiile străine directe, potrivit Eurostat.

Românii din Diaspora au trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020, mai mult decât toate investițiile străine directe – 3 miliarde de euro, spune deputatul PNL Sebastian Burduja, citând un studiu Eurostat.

„Vă mulțumim, dragi români din diaspora. Pentru că munca voastră susține și dezvoltarea României. Poate nu știati, dar împreună ați trimis acasă 3,4 miliarde de euro în 2020. Cea mai mare sumă dintre cele 27 de state membre și, pentru prima dată în ultimul deceniu, mai mult decât TOATE investițiile străine directe – 3 miliarde de euro. Sunt cele mai recente date Eurostat, publicate la finalul anului trecut. Ca om politic și mai ales ca cetățean al acestei țări, mă înclin în fața dumneavoastră.

În același timp, ca economist, îmi mențin părerea că trebuie să facem mai mult pentru a atrage investiții străine directe în România. Acestea înseamnă locuri de muncă mai bine plătite, un trai mai bun pentru toți românii. Și șanse mai mari să îi atragem pe românii din diaspora înapoi acasă.

Pentru asta, avem nevoie de o agenție pe bune de promovare a investițiilor străine și a comerțului internațional. Un instrument formalizat prin lege, care sa construiască o imagine atractivă României, în întreaga lume. Cu o atitudine proactivă, care să împrumute și să adapteze modelele care funcționează în alte state.

Lucrez la o propunere legislativă pe acest subiect. Lansez astfel o invitație pentru reunirea unui grup informal de lucru pe tema încurajării investițiilor în România. Am început deja o serie de consultări cu actori importanți, însă oricine are pregătirea și experiența să contribuie este binevenit”, a scris Burduja, luni, pe pagina de facebook.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.