Dieta

Desert negresa cu glazura de ciocolata

kitunghii.ro

INGREDIENTE
230 g faina
250 g zahar
1 plic zahar vanilat
40 g cacao
430 ml lapte caldut
30 ml ulei
1 praf de copt
1 fiola esenta de rom
Glazura:
100 g ciocolata
50 ml frisca lichida
Decor:
nuca de cocos

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu glazura de ciocolata:
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul.

Adaugam treptat laptele caldut si ueiul si mixam bine pana la omogenizare.

Punem acum si esenta de rom.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Dam tava la cuptor la foc mic-mediu (180 grade) pentru aproximativ 40 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit, iar intre timp pregatim glazura.

Compozitia va fi pufoasa si usor umeda.

Glazura:

Topim ciocolata pe baie de aburi si turnam putin cate putin din frisca lichida. Amestecam in compozitie pana cand se va forma o glazura fina pe care o vom turna peste prajitura.

Presaram deasupra nuca de cocos, o portionam si o servim.

pni.ro%20

Comment here