Actualitate

Dezbateri majore la Bruxelles. Se mai trece la ora de vară? Decizie istorică

Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) va trebui să decidă până la sfârşitul lui aprilie 2019 dacă preferă să menţină ora de vară sau mai degrabă cea de iarnă, dacă proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră va fi ratificat.

Comisia Europeană le cere ţărilor din UE să-şi comunice alegerea până cel târziu la sfârşitul lui aprilie 2019. Dacă acest calendar propus de Bruxelles va fi respectat, schimbarea orei de la 31 martie 2019 va fi astfel ultima trecere obligatorie la ora de vară, potrivit stiri.tvr.ro

Renunțarea la schimbarea orei de două ori pe an este susținută și în Comisia pentru Transport și Turism din Parlamentul European.

Eurodeputații au propus ca ultima trecere la ora de vară să aiba loc la sfârșitul lunii martie din 2021, apoi fiecare țară din Uniune să decidă dacă dorește să rămână sau nu pe ora de vară.

Statele membre care preferă să rămână la așa numita oră de iarnă vor da ceasurile înapoi pentru utlima oară la sfârșitul lui octombrie 2021.

Proiectul a fost acceptat cu 23 de voturi pentru și 11 împotrivă.

Eurodeputații au votat practic proiectul Comisiei Europene, care propunea însă ca schimbările să aibă loc începând cu acest an.

O decizie finală va fi luată în plenul Parlamentului European și supusă apoi atenției Consiliului de miniștri.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.