Actualitate

Discriminare: Anunt al Guvernului. Persoanele vaccinate nu sunt supuse restrictiilor, vor putea circula noaptea in zonele carantinate.

Florin Citu a anuntat, joi, ca, in zonele carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare vor putea iesi din casa, iar magazinele nu se vor inchide la ora 18 atunci cand incidenta ajunge intr-o localitate la 4 la mie si se va merge cu aceasta masura pana la 6 la mie.

Vom avea o sedinta de Guvern la pranz pentru a adopta o hotarare de Guvern care sa modifice cateva dintre aceste masuri. As vrea sa le spun romanilor ca nu se vor inchide magazine la ora 18 la peste 4 la mie, vom elimina aceasta cerinta, vom merge pana la 6 la mie. Iar propunerea mea, si sper ca asa a ramas, in zonele care sunt carantinate noaptea cei care au certificat de vaccinare pot sa iasa din casa.

Nu mi se pare, daca te-ai vaccinat si ai certificat de vaccinare, sa ti se restrictioneze in vreun fel activitatea, am cerut ca hotararea CNSU sa includa aceasta modificare. Si copiii intre 6 si 12 ani nu vor mai fi testati daca vor sa mearga…peste 3 la mie, a declarat Florin Citu, citat de news.ro.

Romanii vaccinati nu pot fi restrictionati deoarece altii nu vor sa se vaccineze.

Vreau ca Romania sa ramana deschisa, economia sa ramana deschisa, doar asa putem sa avem resurse sa platim pentru tot ceea ce trebuie sa platim in aceasta iarna si in viitor, iar cei care sunt vaccinati nu pot sa fie restrictionati pentru ca unele dintre persoanele din Romania nu vor sa se vaccineze.

Trebuie sa mergem mai departe. (…) Mi se pare normal ca atunci cand esti vaccinat si vrei sa iesi din casa cu o declaratie pe propria raspundere trebuie sa iesi din casa, daca ai certificatul de vaccinare poti sa iti permiti sa iti vezi de viata, a explicat premierul.

In zonele de food court de la malluri vor putea intra persoanele care au certificat verde.

In malli vom pune la food court, vom cere sa fie izolate si sa poti sa intri cu certificatul verde, deci raman deschise, dar cu certificatul verde. Iar acolo unde se ajunge la 6 la mie si se face carantinarea pe timp de noapte voi permite ca cei care au certificat de vaccinare, aici vorbim de certificat de vaccinare, nu de altceva, sa poata sa iasa sa se plimbe liber daca doresc, a mai transmis Florin Citu.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in sedinta de joi mai multe masuri in contextul pandemiei de COVID.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.