luni 24 septembrie 2018 4:59 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / DNA: Apa Nova avea propriul SERVICIU SECRET | Detalii INCREDIBILE
Adpres Market
apanova

DNA: Apa Nova avea propriul SERVICIU SECRET | Detalii INCREDIBILE

AdpresFM - Radio Online Stations  

apanovaCompania Apa Nova, aflata in centrul unui scandal de coruptie in care sunt implicate mai multe persoane din administratia Capitalei, isi facuse un serviciu de informatii privat pentru a se proteja de eventualii intrusi.

Informatia apare in referatul DNA in baza caruia au fost retinuti joi seara si propusi pentru arestare preventiva fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu si fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu, fost sef al Regiei de apa-canal a Capitalei, Costin Berevoianu.

Procurorii spun ca directorul general al Apa Nova, Bruno Roche, autoriza personal mita pentru politicieni. Ei afirma ca primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a criticat compania Apa Nova pana in momentul in care consilierul sau, Vlad Moisescu, ar fi fost mituit. Apa Nova a crescut tarifele cu aproape 125%, din 2008 si pana acum, cu acordul unor consilieri bucuresteni dirijati de Moisescu, in timp ce mita primita de liberal s-ar fi ridicat la 55 de milioane de lei, informeaza profit.ro.

Pentru a nu fi depistati, suspectii si-ar fi luat masuri, sustin procurorii DNA.

„Deosebit de important este si faptul ca, la nivelul SC APA NOVA Bucuresti SA a fost instituit un serviciu de securitate format din fosti lucratori ai serviciilor de informatii care efectueaza filaje si interceptari in interesul persoanelor care controleaza agentul economic si care incearca in acest mod sa tina sub control divulgarea de catre angajatii companiei de date care sa conduca la depistarea activitatilor nelegale derulate”, se precizeaza in referatul cu propunere de arestare preventiva.

Cel care intermedia relatia dintre compania Apa Nova si consilierii primarilor Andrei Chiliman si Sorin Oprescu era Ovidiu Semenescu, retinut si el pentru 24 de ore, arata sursa citata. La schimb, acesta ar fi primit contracte fictive cu Apa Nova fara licitatii, in spatele carora s-ar fi ascuns de fapt mita. Banii erau transferati catre societati comerciale indicate de Vlad Moisescu si Costin Berevoianu.

In referatul DNA este mentionat inclusiv liderul de sindicat de la Apa Nova, a carui sotie ar fi incheiat un contract de prestarii servicii cu Apa Nova pentru cabinetul ei stomatologic.

„In baza acestui contract S.C. APA NOVA S.A. a decontat sumele reprezentand contravaloare servicii stomatologice acordate angajatilor, aprobate in prealabil de TURCUMAN NICOLAE – liderul sindicatului angajatilor APA NOVA Bucuresti (in anul 2014, suma de 1.236.990 lei) „, se mentioneaza in Referatul de arestare.

Suspectii din acest dosar au fost denuntati de omul de afaceri Alexandru Horpos, care controleaza compania de constructii Straco, si el cercetat de procurori, informeaza profit.ro.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com