Sanatate

Doctorul Virgil Musta: ”Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim”

Doctorul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, atrage atenția, într-o intervenție la DIGI24, că situația devine dramatică.El este cunoscut ca medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți bolnavi de Covid-19.Ceea ce se petrece acum în România depășește deja posibilitatea spitalelor, spune reputatul medic. De fapt boala poate învinsă în afară spitalului mai ales.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie. Doborâm record după record, e un lucru rău. Spitalele devin din ce în ce mai pline. La noi sunt pline și spitalele suport. E o situație dificilă. Probabil că vom primi și un spațiu de izolare într-un cămin pentru nu mai facem față numărului de pacienți cu COVID. Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari, ne îmbolnăvim, îmbolnăvim pe alţii şi iată ce se întâmplă” a spus Virgil Musta, unul dintre specialiștii care nu au cunoscut odihnă de la primele semne ale apariției pandemiei.

D. Dumitru, AMPress


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.