miercuri 17 octombrie 2018 8:02 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Doi britanici condamnaţi pentru terorism, reţinuţi în Ungaria | Se aflau într-un tren spre Bucureşti
Adpres Market
tren_henery_coanda_express_realitatea_net_1_96283400

Doi britanici condamnaţi pentru terorism, reţinuţi în Ungaria | Se aflau într-un tren spre Bucureşti

AdpresFM - Radio Online Stations  

tren_henery_coanda_express_realitatea_net_1_96283400Poliţiştii ungari au reţinut, la bordul unui tren internaţional care circula spre Bucureşti, doi cetăţeni britanici condamnaţi în trecut pentru finanţarea terorismului, a anunţat miercuri poliţia ungară (ORFK), citată de agenţia MTI, potrivit MEDIAFAX.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi sâmbătă, într-un tren internaţional care trecea prin Lokoshaza (estul Ungariei) şi se îndrepta spre Bucureşti, a precizat ORFK pe site-ul său.

Cetăţenii britanici au petrecut 18 luni, respectiv trei ani şi jumătate în închisoare, pentru finanţarea actelor teroriste. Ei au fost eliberaţi în 2009, cu condiţia să nu părăsească teritoriul Marii Britanii în următorii zece ani decât cu permisiunea specială a autorităţilor.

În momentul în care au fost verificaţi în trenul care se îndrepta spre România, cei doi nu au putut prezenta documente valide care să dovedească cetăţenia lor sau dreptul de şedere în Ungaria. Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, dar celălalt nu le-a putut prezenta poliţiştilor ungari decât Coranul, precizează comunicatul ORFK.

Ambii bărbaţi – Simon Jonathan K, în vârstă de 44 de ani, şi Trevor B, în vârstă de 40 de ani – au fost reţinuţi în aşteptarea extrădării. Serviciul consular britanic nu l-a putut identifica pe Trevor B ca fiind cetăţean britanic, dar suspectul le-a oferit ulterior autorităţilor numele şi cetăţenia, în timpul procedurilor efectuate de serviciul de imigraţie.

Cei doi suspecţi figurau marţi în sistemul informatic Schengen, fiind căutaţi pentru că au părăsit teritoriul britanic fără autorizaţie, potrivit comunicatului ORFK.

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com