Social Media

Doliu in Familia Regală a României: A murit arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. A murit la Salzburg.

Zi de doliu în Familia Regală a României. S-a stins din viață arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Aceasta era fiica pricipesei Ileana a României cu Arhiducele Anton al Rusiei. Familia Regală a României a anunțat, printr-o postare în spațiul virtual, trecerea acesteia în neființă. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei s-a stins la Salzburg unde se retrăsese în ultimii ani din viață.
Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei

Doliu în Familia Regală a României

Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a fost foarte legată de România unde a stat perioade lungi din viața sa, la București, la Sinaia, sau Săvârșin.

În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Familiei Regale a României, se arată informații legate de viața arhiducesei și de relația cu membrii Familiei Regale stabiliți în România. Maria Magdalena a Austriei a fost căsătorită cu Baronul Hanns von Holzhausen și împreună au avut trei copii, Baronul Johannes, Baronul Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen.

În 2016, arhiducesa a fost decorată cu Crucea Casei Regale a României de către Regele Mihai. Evenimentul a avut loc pe 10 mai.

Potrivit comunicatului Familiei Regale a României, arhiducesa a luat parte la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, în anul 2015, a participat la ziua de 10 Mai la Castelul Peleș, în 2016, cu ocazia aniversării a 150 de ani ai Dinastiei Naționale.

Arhiducesa și Baronul Hanns au participat la funeraliile Reginei Ana, în august 2016 și, deși starea sa de sănătate se deteriorase considerabil, arhiducesa a fost prezentă la funeraliile Regelui Mihai, în decembrie 2017.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.