marți 21 august 2018 5:48 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / DOLIU in LUMEA ARTISTICA.IONELA PRODAN a MURIT! Celebra cântăreaţă de muzică populară avea 70 de ani
Adpres Market

DOLIU in LUMEA ARTISTICA.IONELA PRODAN a MURIT! Celebra cântăreaţă de muzică populară avea 70 de ani

AdpresFM - Radio Online Stations  

Ionela Prodan a murit. Celebra cântăreață de muzică populară avea 70 de ani.

Ionela Prodan suferea de mai mulţi ani de probleme cardiace şi a fost diagnosticată recent cu o boală necruţătoare.

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este o cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova şi s-a remarcat în anul 1970, la Festivalul „Maria Tănase“ din Craiova.

În anii ’90 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001-2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională“, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.

Sursa:observator.tv

Articolul DOLIU in LUMEA ARTISTICA.IONELA PRODAN a MURIT! Celebra cântăreaţă de muzică populară avea 70 de ani apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com