miercuri 15 august 2018 5:03 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / DOLIU în lumea FILMULUI: Un REGIZOR de talie mondială a încetat din viaţă
Adpres Market

DOLIU în lumea FILMULUI: Un REGIZOR de talie mondială a încetat din viaţă

AdpresFM - Radio Online Stations  

Regizorul şi scenaristul Vittorio Taviani, unul dintre maeştrii cinematografiei italiene, a murit la vârsta de 88 de ani, după o suferinţă îndelungată, şi va fi incinerat într-o ceremonie privată, a anunţat fiica sa, scrie bbc.com. Vittorio Taviani şi fratele său, Paolo, în vârstă de 87 de ani, au devenit cunoscuţi în Italia în anii 1960, şi şi-au lansat ultimul lor film în anul 2017 – „Una questione privata”. Unul dintre filmele lor, „Padre Padrone”, a câştigat trofeul Palme D’Or la Cannes în anul 1977, iar în 2012, docudrama „Caesar Must Die” a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

Vittorio Taviani a început să studieze la Facultatea de Drept de la Universitatea din Pisa, dar a renunţat ulterior, după ce a devenit interesat de cinematografie. Fraţii Taviani au scris şi au regizat scurtmetraje şi au produs primul lor lungmetraj în anul 1962. Cei doi şi-au continuat parteneriatul. Ei obişnuiau să regizeze împreună, alternând scenele – în timp ce unul regiza, celălalt supraveghea.

Ziarul The Repubblica a scris că cei doi maeştri ai cinematografiei italiene, au narat istoria, realitatea şi contradicţiile din Italia, încă din anii 1960. Parteneriatul celor doi fraţi a fost atât de apropiat, încât actorul italian Marcello Mastroianni i-a numit „Paolovittorio”, conform news.ro.

Articolul DOLIU în lumea FILMULUI: Un REGIZOR de talie mondială a încetat din viaţă apare prima dată în ReporterOnline.NET.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com