Actualitate

Donald Trump rămâne Preşedintele SUA. Senatul l-a scăpat de la demitere

Donald Trump poate răsufla uşurat. Senatul SUA l-a achitat pentru cele două capete de acuzare şi astfel, rămâne Preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Democraţii au suferit o înfrângere usturătoare în Senatul american, controlat de republicani. Tot circul cu demiterea lui Trump a fost un fiasco.

Procesul de impeachment s-a încheiat cu achitarea lui Trump în cazul ambelor acuzații care fuseseră formulate împotriva sa de Camera Reprezentanților, unde majoritari sunt democrații.

Donald Trump declarat nevinovat pentru obstrucționarea Congresului cu 53 de voturi la 47.

Senatul american a votat în privința acuzației de abuz de putere ce i se aduce președintelui. Aceasta a fost găsit nevinovat cu 52 de voturi la 48. Un vot pentru demitere a venit de la senatorul republican Mitt Romney care a declarat, miercuri seară, că îl consideră vinovat de abuz de putere.

Donald Trump se face „vinovat de un îngrozitor abuz asupra încrederii publice”, a afirmat Mitt Romney.

Camera Reprezentanţilor intenţionează să continue investigaţia care îl vizează pe preşedintele SUA.

Donald Trump este suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei, pentru a influența campania sa prezidențială din 2020. Pentru aceasta, a suspendat un ajutor militar destinat Kievului și a amânat o întâlnire la Casa Albă.

Obstrucționarea Congresului este cea de-a doua acuzație adusă lui Donald Trump și a fost formulată pentru eforturile pe care președintele le-ar fi făcut pentru a-și ascunde faptele de abuz de putere.

Este pentru a patra oară în istoria Statelor Unite când un președinte a fost vizat de procedura de impeachment, iar prin votul din Senat, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite intră într-un club exclusivist din care mai fac parte doar Bill Clinton şi Andrew Johnson. Richard Nixon, al patrulea președinte vizat de impeachment, a demisionat înainte ca Senatul să ajungă se pronunțe dacă este sau nu vinovat.

The post Donald Trump rămâne Preşedintele SUA. Senatul l-a scăpat de la demitere appeared first on exclusivNEWS.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.