Sanatate

Dr. Adina Alberts: Cat de nociva este folia de aluminiu pentru gatit?! Dar nu numai aluminiul din folia de gatit ne ataca sanatatea. Vezi despre ce este vorba si ce boli deosebit de periculoase risti.

Dr. Adina Alberts: Cat de nociva este folia de aluminiu pentru gatit?! Vezi despre ce este vorba si ce boli deosebit de periculoase risti. Aluminiu nu se găsește în mod natural în corpul uman, de aceea orice cantitate, fie ea și infinitezimală, reprezintă o intruziune în organism.

Poate cauza demență Alzheimer timpurie, autism, cancer de sân, osteoporoză, alergii și inflamații la toate nivelele, dermatita, astm, fibroză pulmonară, scleroză amiotrofica, encefalopatii, boala Parkinson, insuficiență hepatică și renală, intoleranță la glucoză, la gluten, etc.


Știind toate acestea, mi se face efectiv rău când urmăresc emisiunile culinare și văd cu câtă lejeritate chefi celebri autohtoni sau de talie mondială, utilizează folia de aluminiu la gătit, învățându-i și pe alții că aceasta este indispensabilă la bucătărit. Ei bine nu este indispensabilă. Utilizarea foliei de aluminiu la gătit este chiar foarte nocivă.

Un studiu publicat în Biblioteca de Medicină din cadrul Institutului Național de Sănătate SUA a demonstrat cât de periculoasă este folia de aluminiu atunci când este folosită în procesul de gătire al alimentelor. Studiul a arătat că gătirea la cuptor a unei bucăți de carne de vită, înfășurată în folie de aluminiu, crește conținutul de aluminiu din aceasta cu un procent cuprins între 89% și 378%. S-a dovedit și faptul că grăsimea a favorizat „migrația aluminiului în produsul alimentar”, se arată în studiul care conchide că cei care consumă produse gătite astfel își asumă un mare risc în ceea ce privește sănătatea lor.

Dar nu numai aluminiul din folia de gătit ne atacă sănătatea. Ci și cel din cutiile de aluminiu pentru conserve și băuturi diverse, deodorantele, adjuvanții unor produse injectabile, unele alimente, unele dulciuri, unele medicamente, țigările și chiar apa potabilă, pentru că tehnologia de filtrare și limpezire a apei potabile presupune adaos de compuși chimici ai aluminiului.

Ce este de făcut?

👉În primul rând să recunoaștem și să informăm corect populația asupra potențialului nociv al aluminiului asupra sănătății noastre.

👉Apoi să încercăm să limitam cât mai mult utilizarea acestuia în orice direcție a vieții noastre cotidiene.

👉Și nu în ultimul rând să oferim populației antidoturi. Unul este deja cunoscut, este vorba de SILICIU care leagă aluminiul și îl transformă într-un compus inofensiv pe care îl elimină din organism în scurt timp de la ingestie.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Comments (1)

  1. Multumesc pentru informatie!

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.

%d blogeri au apreciat: