Sanatate

Dr. Monica Pop, atac la Raed Arafat: Asta e crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva…

Dr. Monica Pop, atac la Raed Arafat: Doctorul a comentat dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați. Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva.

Medicul Monica Pop a răbufnit, comentând dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați. Aceasta a spus că este vorba de o crimă cu premeditare, iar bolnavii vor fi afectați atât fizic, cât și psihic.

„Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă că şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile. Cum e posibil că un medic să spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie.

Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi.

Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală. Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare”, a spus medicul Monica Pop, la Antena3.

Mai mult, unui bolnav îi este foarte greu să se pregătească psihic pentru o asemenea intervenție. Șeful DSU, Raed Arafat, a inflamat spiritele după ce a anunțat, luni, că, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii spitalelor publice cu paturi vor suspenda internările pentru operațîi și pentru alte tratamente și investigațîi care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepțîi.

Intervențiile chirurgicale, suspendate în toată România

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut anunțul luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din toată țara vor suspenda internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuțîi cu cei de la Ministerul Sănătățîi, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervențîi chirurgicale și pentru alte tratamente și investigațîi care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.