Actualitate

Duel in Primaria Bacau intre Primarul Bacăului şi Vicele său Ghingheş: Voi fi dat afară din sediu şi exilat la marginea oraşului.

Viceprimarul municipiului Bacău, Cristian Ghingheş (USR), îl învinuieşte pe edilul oraşului, colegul său de partid Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, că acesta îl va da afară din sediul Primăriei şi-l va exila cu biroul la marginea localităţii, precizând că este vorba de o decizie neîntemeiată.

Totodată, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ghingheş îl mai acuză pe Viziteu că i-a făcut mai multe nasoale, afirmând că acesta i-a cerut demisia pentru a lăsa locul de viceprimar liber unui analfabet.

Mi-a blocat accesul la informaţii în mod abuziv şi le-a tot cerut funcţionarilor să nu mai discute cu mine despre problemele publice pe care le tot ridic. M-a scos din toate comisiile şi grupurile de lucru, a adăugat Ghingheş.

În continuare, redăm mesajul integral al viceprimarului Bacăului:

Cireaşa de pe tort: mâine [vineri – n.r.] voi fi dat afară din sediul Primăriei Bacău şi exilat cu biroul la marginea oraşului, în incinta incubatorului Centrul de Afaceri şi Expoziţii. Asta în ciuda faptului că în continuare sunt viceprimar, ţin audienţe şi rezolv probleme pe care cetăţenii mi le semnalează.

Decizia este a primarului, neîntemeiată pe vreo dispoziţie legală şi mi-a fost comunicată întâi verbal, apoi printr-o notă internă din care aflu că odată cu mine se mută şi doamnele de la compartimentul Audit public intern, aflat, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, în subordinea directă a primarului pentru buna administrare a veniturilor şi cheltuielilor publice, perfecţionând activităţile instituţiei.

Să recapitulăm nasoalele pe care mi le-a făcut până acum primarul coleg de alianţă şi acum de partid şi pe care l-am ajutat să fie ales în septembrie 2020 în această funcţie:

– mi-a cerut demisia ca să las locul de viceprimar liber unui analfabet ca urmare a combinaţiei politice pe care a făcut-o cu fostul primar trimis în judecată pentru fapte de corupţie, numitul Cosmin Necula (Pro România), pus între timp director la societatea primăriei;

– ca pedeapsă că nu am demisionat, mi-a retras atribuţiile cică pentru motive administrative pe care nici până acum nu a putut să le demonstreze, în ciuda notelor interne, interpelărilor şi solicitărilor în baza Legii 544/2001 pe care le-am transmis încă de la începutul lunii septembrie şi în care am cerut dovada a ceea ce mi-a reproşat în mod fals în spaţiul public;

– mi-a blocat accesul la informaţii în mod abuziv şi le-a tot cerut funcţionarilor să nu mai discute cu mine despre problemele publice pe care le tot ridic;

– m-a scos din toate comisiile şi grupurile de lucru, în ciuda activităţii uriaşe pe care o depuneam în CLSU, Comisia Tehnică de Urbanism, Comisia pentru locuinţe ANL etc.

Acum, dacă mă exilează la marginea oraşului, are impresia că mă umileşte şi că mă izolează de funcţionarii primăriei. Nici vorbă, ţin steagul sus în continuare, voi taxa toate derapajele, voi continua să pun pe circuit problemele cetăţenilor şi să urmăresc rezolvarea lor până la capăt.

Mulţumesc pe această cale tuturor oamenilor buni din Primăria Bacău ce nu pleacă urechile la copilăriile primarului, acţionând cu responsabilitate pentru rezolvarea problemelor pe care le preiau de la cetăţeni şi le aduc în atenţia aparatului de specialitate.

Şi le mulţumesc mai ales celor care, pe la colţuri şi în şoaptă, îmi spun să continui, să nu mă las şi că ceea ce se întâmplă este josnic şi arată calitatea umană a unora sau altora.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.