Dieta

După aceasta varza va începe să crească mult mai repede!

kitunghii.ro

Mulți grădinari cultivă varza în grădinile sale. Toate soiurile de varza (varaza albă, roșie, pekin, conopidă, broccoli etc.) sunt pretențioase față de condițiile de creștere. Uneori, grădinarii se confruntă cu problema că varza nu crește, necătând la măsurile de îngrijire întreprinse: fertilizare, irigare etc. Există anumite secrete ale cultivării varzei. Astăzi vă prezentăm o soluție, care este un îngrășământ minunat pentru varză. După utilizarea acestuia, varza va începe să crească mult mai repede!

Cea mai importantă problemă în acest caz este aciditatea ridicată a solului, un factor căruia puțini îi acordă atenție. Însă grădinarii cu experiență cosideră că anume aciditatea solului influențează dezvoltarea și creșterea multor culturi. Iar varza face parte din culturile care pur și simplu nu crește în solul acid. Iată de ce este foarte important să fiți la curent cu indicatorii acidității solului de pe patul unde crește varza. În plus, atunci când crește pe sol acid, varza se poate îmbolnăvi de hernia rădăcinilor de varză, pe lângă faptul că nu se va dezvolta, deoarece substanțele nutritive nu se asimilează.

Însă există o metodă simplă și eficientă, care reprezintă un îngrășământ minunat de azot pentru creștere și, în același timp, pentru dezacidifierea solului. Dacă cauza că varza dumneavoastră nu creștea până acum este aciditatea solului, după ce veți încerca această soluție, varza va începe să crească incredibil de repede și de bine.

Totuși, pe viitor, e neapărat să normalizați ph-ul solului, toamna sau primăvara devreme.

AVEȚI NEVOIE DE:

-1 pahar de praf de cretă (o găsiți în magazinele cu hrană pentru animale);

-1 cutie de chibrituri de uree sau azotat de amoniu;

-10l de apă.

MOD DE PREPARARE ȘI UTILIZARE:

1.Adăugați praful de cretă și ureea (sau azotatul de amoniu) în vasul cu 10l de apă, apoi amestecați până obțineți o soluție omogenă.

2.Udați varza la rădăcină, când pământul este umed, în proporții de 1l la fiecare plantă.

Trebuie să știți că calciul nu se asimilează fără azot. Împreună, aceste substanțe oferă cel mai bun rezultat. Deci obțineți un stimulator de creștere și o soluție de dezacidifere a solului, adică un amestec perfect pentru varză. Peste câteva zile nici nu veți recunoaște culturile dumneavoastră – acest cocktail este o adevărată minune. Dacă e nevoie, repetați procedura peste 7-10 zile, cel mult peste 2 săptămâni.

Acest amestec este o soluție pentru creșterea activă a varzei, dar și o metodă de profilaxie a herniei rădăcinii de varză.

Spor la grădinărit!

The post După aceasta varza va începe să crească mult mai repede! appeared first on Retete Usoare.

pni.ro%20

Comment here