Sanatate

După decesele din Norvegia, experţii în sănătate solicită suspendarea vaccinării cu Pfizer

Agenţia Norvegiană a Medicamentelor: Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli cronice şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani

“Toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate cu rezultate fatale după vaccinare sunt evaluate cu atenţie.

Rapoartele sugerează că reacţiile adverse frecvente la vaccinurile cu ARNm, cum ar fi febra şi greaţa, ar fi putut contribui la un rezultat fatal la unii pacienţi fragili, spune Sigurd Hortemo, medic şef la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Studiile ample făcute pe Comirnaty (BioNTec / Pfizer) nu au inclus pacienţi cu boli instabile sau acute – şi au inclus puţini participanţi cu vârsta peste 85 de ani. În Norvegia, acum vaccinăm persoanele în vârstă şi persoanele aflate în casele de îngrijire medicală cu boli grave, prin urmare, este de aşteptat să se producă decese aproape de momentul vaccinării. În Norvegia, în medie, 400 de persoane mor în fiecare săptămână în case de îngrijire medicală şi în instituţii de îngrijire pe termen lung.

Toate decesele care apar în primele câteva zile de vaccinare sunt atent evaluate. Nu putem exclude faptul că reacţiile adverse la vaccin care apar în primele zile după vaccinare (cum ar fi febra şi greaţa) pot contribui la evoluţia mai gravă şi la rezultatul fatal la pacienţii cu boală subiacentă severă.

Agenţia norvegiană pentru medicamente şi Institutul Naţional de Sănătate Publică evaluează împreună toate rapoartele despre reacţiile adverse suspectate. Drept urmare, Institutul Norvegian de Sănătate Publică a actualizat ghidul de vaccinare covid-19 cu sfaturi mai detaliate privind vaccinarea persoanelor în vârstă care sunt fragile”, conform unui comunicat emis de Agenţia Norvegiană a Medicamentelor .

Mai multe detalii cititi pe Bursa


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.