Social Media

Eclipsa parțială de soare a început: Inelul de foc, unul dintre cele mai spectaculoase fenomene astronomice ale anului

Cel mai spectaculos fenomen al eclipsei inelare de soare din ultimii ani, așa numitul ”inel de foc”, a început duminică dimineața și va fi vizibil în întregime în vestul Africii, Peninsula Arabică, India și sudul Chinei.

Eclipsele inelare au loc atunci când luna se interpune între soare și pământ, dar nu suficient de aproape astfel încât să acopere integral lumina solară.

Eclipsa de duminică coincide cu cea mai lungă zi a anului din emisfera nordică, solsțitiul de vară, momentul în care Polul Nord este cel mai aproape de soare. După solstițiu, ziua începe să scadă. Inelul de foc va putea fi văzut pentru prima oară, imediat după răsărit, în partea de nord-est a capitalei din Congo, Brazzaville. Azi este și Ziua Soarelui.

Sursa HotNews.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.