Sanatate

Efectele devastatoare ale unei pandemii. Va lovi şi România

Organizația Mondială a Sănătăți atrage atenţia asupra unei pandemii care va secera viaţa a zeci de milioane de oameni. Prof. dr. Alexandru Rafila, membru Comitetul Executiv al OMS a afirmat că efectele acestei pandemii vor fi devastatoare şi ar putea să determine o scădere a PIB-ului la nivel mondial cu 5%, potrivit transparentnews.ro

Cel mai rău vor fi lovite țările mai vulnerabile, fără rezerve.

Pregătirea pentru pandemie înseamnă pregătirea pentru gripa sezonieră, de la an la an, pentru că în momentul în care virusul suferă mutații majore, atunci se dezvoltă pandemia, ce aduce riscuri uriașe, pentru care, la nivel mondial, nu suntem pregătiți.

Potrivit OMS, singura soluţie pentru peîntâmpinarea acestui dezastru este vaccinarea.

Rata de vaccinare la grupele de risc – adică pentru cei care au boli asociate de tip accident vascular, diabet, boli cardiace și cei peste 65 de ani- ar trebui să fie peste 75%.

România a reușit anul trecut performanța de a vaccina 20,9% din rândul românilor cu risc.

O altă soluție ar fi ca vaccinarea să fie făcută în farmacie, la recomandarea medicului, ca-n nouă țări din UE, printre care se numără Portugalia și Franța.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.