Actualitate

Eforie Sud, staţiunea delăsării, mizeriei şi a câinilor maidanezi. Dezastrul de care nimănui nu-i pasă

În staţiunea Eforie Sud, altădată invadată de turişti, acum zac în nepăsare mormane de gunoaie, buruieni şi câini maidanezi. O imagine dezolantă a ceea ce a reprezentat una dintre cele mai căutate zone turistice de pe litoralul românesc.

Puţini turişti s-au încumetat anul acesta să-şi petreacă concediul la Eforie Sud. Probabil, doar preţurile ceva mai scăzute decât în alte staţiuni de pe litoral au mai dat curaj unor români să mai vină aici.

Teatrul de Vară și Cazinoul, două clădiri emblematice care în anii de glorie atrăgeau mii de vizitatori, sunt acum ruine. Așa se întâmplă de ani de zile și nimeni nu mișcă un deget.

Eforie Sud este una dintre cele mai bine poziționate stațiuni de pe litoralul românesc, între mare și lacul Techirghiol. Din păcate, la tot pasul vezi buruieni, gunoaie și maidanezi.

Cei care au avut curaj să investească bani în câteva unități de cazare din Eforie Sud nu știu când își vor amortiza costurile. Conștienți că stațiunea nu are ce să le ofere turiștilor, pentru o cameră dublă, în plin sezon estival, cer 130 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele.

Liniștea din stațiune și prețurile mici sunt singurele motive pentru care turiștii se întorc în Eforie Sud. Şi speranța că va fi mai bine.

Turiștii nu au nici locuri de distracție. Teatrul de Vară sau Cazinoul, două bijuterii din vremurile de glorie ale stațiunii, sunt acum în paragină.

Reprezentanții din turism consideră că lipsa de implicare este cea care transformă o stațiune cu potențial într-una fantomă.

Am încercat să îl contactăm pe primarul din Eforie, Robert Șerban, pentru a afla dacă e vreo speranța pentru dezvoltarea stațiunii, dar nu a fost de găsit, potrivit dc antena3.ro

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.