Dezvaluiri

ENERGY LEAKS: Spioni, oligarhi, politicieni români implicați direct în mafia din ENERGIE cu conexiuni directe la Moscova

Cetățenii români au devenit victimele celor care controlează firmele de pe piața energiei cu ajutorul politicienilor români direct conectați la conductele cu bani negri. Aceste firme funcționează cu un număr mic de angajați și tranzacționează energie la prețuri foarte mici cu ajutorul directorului ANRE, Dumitru Chirița(ex-PSD), și a oamenilor politici numiți în funcții și consilii de administrație la marile companii producatoare de energie ca Romgaz, CE Oltenia, Hidroelectrica etc.

Oligarhii lui Vladimir Putin și agenții lor de pe teren figurează în aceste companii offshore, din care se scot anual sute de milioane de euro din România.

Investigația noastră a pornit de la plângerile cetățenilor români care s-au trezit cu contracte la diferite firme necunoscute pentru ei, care nu au sedii, nu emit facturi și în cazul în care indexul nu este introdus lunar pe site-urile acestor companii, se trezesc cu facturi supraîncărcate deși ei nu au consumat energia sau gazul respectiv.

Am început să verificăm câteva companii offshore fantomă care au cifre de afaceri anuale de peste 250 de milioane de euro. Legat de aceste companii offshore se leagă numele mai multor politicieni români, direct sau indirect implicați în acordarea licențelor de pe piața energiei. În prim plan l-am descoperit pe Liviu Dragnea, Dumitru Chirița, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Man, Marian Neacșu, Ludovic Orban, Costin Berevoianu, fost consilier al primarului Sorin Oprescu, Sebastian Ghiță, Victor Ponta, Iulian Iancu, dar și nume mai puțin cunoscute opiniei publice.

Liviu Dragnea, deplasări în Maldive cu avioane de lux pentru a negocia contractele din Energie cu oligarhii cehi, Petr Kellner și Jiri Smec

Direct implicat în aceste inginerii financiare de anvengură a fost Liviu Dragnea, acesta fiind jucăria miliardarilor cehi care îi asigurau avioane de lux private pentru a-și petrece vacanțele de lux în Maldive cu Irina Tănase unde aceștia dețin mai multe insule private. Împreună cu Dragnea mai călătoreau Ionuț Arsene și Darius Vâlcov. În aceste conexiuni apare și numele oligarhului sârb Zeljko Mitrovici alias mr. Pink, cel care asigura transportul prin compania sa privată de avioane AIRPINK. Beneficiari ai serviciilor lui Mitrovici sunt politicieni români și oligarhii lui Vladimir Putin. Mitrovici este prietenul președintelui sârb Aleksandar Vucic, ambii fiind considerați protectorii lui Sebastian Ghiță.

Zborurile avionului AIRPINK în care s-a aflat la bord Liviu Dragnea

Liviu Dragnea făcea servicii pentru acești oligarhi și devenise chiar jucăria lor personală. Dumitru Chirița, șeful ANRE, este omul de bază în România pentru companiile care fac profituri de sute de milioane de euro anual pe spatele românilor, fiind și un executant foarte bun ceea ce le-a permis acestor miliardari controlați de Vladimir Putin să exploateze la maxim contractele din energie cu statul român.

Zjelko Mitrovici(dreapta) – Aleksandar Vucic(stânga) – președintele Serbiei

Dumitru Chirița este responsabil de jaful asupra consumatorului casnic de către companiile de pe piața Energiei la momentul actual. Acesta a pregătit terenul pentru corporațiile implicate în mafia din energie cu scopul clar de a jefui cetățenii României. Aproape 6 milioane de oameni din cei 8,7 milioane de consumatori casnici de energie au fost trecuți automat din regim reglementat în serviciul universal, care, așa cum am spus în mai multe rânduri, este plătit cu preț mult mai mare decât cel de pe piața liberă. În tot acest haos provocat de modul dezastruos în care Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a gestionat liberalizarea, singurii care au de câștigat sunt operatorii. 

În această schemă este implicat și dl. Șică, Ludovic Orban, bun prieten al șefului ANRE, care i-a promis că îl va proteja indiferent de ce se va întâmpla cu liberalizarea pieței energiei. Pe Chirița nu are cine să îl tragă la răspundere pentru această escrocherie deorece este protejat la toate nivelurile și în special de Ludovic Orban, Anca Dragu(USRPLUS) fost director E.ON România și Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ludovic Orban se hârjonea prin București cu Dumitru Chirița și Iulian Iancu în fața vilei închiriate de Viorel Hrebenciuc lângă sediul ANRE, asta ca mărturie personală.

Zjelko Mitrovici – oligarh sârb și mogul media

Călin Popescu Tăriceanu este unul dintre cei mai veroși politicieni care au controlat zeci de ani piața energiei și Hidroelectrica prin Bogdan Buzăianu și alți impostori din politica românească. Acești infractori rulau sume de ordinul milioanelor de euro prin care se mențineau la putere. Buzăianu scotea 9.500 de euro pe zi de la Alpha Bank, bancă preferată și de oligarhii lui Putin pe care le vom prezenta mai jos.

„Clientul a transferat suma de 5.500.000 de euro, ca plată urgentă, în contul său din Elveția.”, afirma banca la acea dată. Călin Popescu Tăriceanu mai apare alături de Costin Berevoiescu, un alt băiat deștept din mafia transpartinică, în compania CASA VINURILOR SRL, un adevărat cuibar de infractori la nivel înalt.

Victor Ponta l-a preluat pe Tăriceanu din PNL cu tot cu schema băieților deștepți din energie, la ruperea USL în acte, și s-a mulțumit la rândul său cu diferite vacanțe pe banii acestor oligarhi apropiați de Vladimir Putin.

Ce îl leagă pe Victor Ponta de Vladimir Putin?

Unul dintre angajaţii fostei companii „Valahia Gaz” astăzi preluată de AIK Energy LTD a fost georgianul Dimitri Msuknishvili. Acest Dimitri Msuknishvili figura ca angajat al Ambasadei Georgiei din România şi avea funcţia de „Manager Financiar”, însă în realitate el era agent al serviciilor secrete georgiene și controla o parte din acțiunile companiei Valahia Gaz. Compania a intrat pe piață cu ajutorul lui Tăriceanu și al colegilor săi din ALDE.

Vistor Ponta și premierul Georgiei(1 dreapta)

În spatele Valahia GAZ se afla Total Asset Management GmbH, o companie elvețiană cu interese majore în România, controlată de gruparea Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov, oameni apropiați regimului de la Moscova.

Victor Ponta se plimba și el prin Georgia la degustări de vinuri cu premierul georgian și se poza lângă Vladimir Putin, în timp ce băieții de acasă își împărțeau contractele pe energie. Ponta și Tăriceanu au dispărut amândoi din politică exact ca în combinații, iar pe cel din urmă îl cam paște beciul domnesc.

Valahia GAZ, jucăria prin care se importau gaze direct de la Moscova prin Ungaria

Valahia Gaz a fost înființată în septembrie 2017 de către un tânăr de 26 de ani din București, Constantin Muceanu, cu un capital de 200 de lei. Ulterior, ca asociat unic, acesta a majorat capitalul societății la 45.500 de lei. În decembrie 2017, în firmă a intrat, cu 1,1% din părțile sociale, cetățeanul georgian Archil Msuknishvili, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Tbilisi. În aceeași lună, Muceanu i-a cesionat toate părțile sociale lui Msuknishvili, care a devenit asociat unic. Georgianul l-a cooptat în companie pe Damian Spiridon și apoi au început să i-a contracte pe bandă rulantă și au ajuns să fie cel mai mare importator de gaze din România. Georgianul Archil Msuknishvili a transferat acțiunile lui Dimtri Msuknishvili, urmând și o majorare de capital în companie de 1000%.

Gazele au sosit suspect, cum spun cei de pe piața energiei, prin punctul de interconectare cu Ungaria.

În noiembrie 2018, aproape 83% din importurile românești de gaze au provenit din Federația Rusă, iar restul de 17% – din Uniunea Europeană, însă și în cazul acestora din urmă marfa provine fizic tot din Rusia, doar exportatorii finali către cumpărători din România fiind firme înregistrate în UE.  Importul a reprezentat, în noiembrie 2018, 13% din totalul consumului național de gaze, față de 8,1% în luna corespunzătoare a anului anterior. În România s-au importat, în noiembrie 2018, peste 1,82 milioane MWh de gaze, cu circa 44% mai mult față de noiembrie 2017, la un preț mediu de 122,15 lei/MWh, cu 40% mai mare comparativ cu luna similară a anului anterior. Astfel, într-o estimare grosieră, Valahia Gaz a tranzacționat în noiembrie o cantitate de gaze din import de circa 280.000 MWh, în valoare aproximativă de 34 milioane lei.

Potrivit datelor ANRE, în aprilie a deținut o pondere de 51,47%, pe următorul loc, la mare distanță, fiind OMV Petrom Gas cu 14,9%. În mai, a deținut o pondere de 41,2%, fiind întrecut de OMV Petrom cu 50,7%. Acestea sunt ultimele date publice ale ANRE. ”Trebuie precizat că în ultimele luni România a înregistrat importuri de gaze nefiresc de mari.”, afirmau experții din domeniul energetic. Potrivit datelor INS, în perioada 1 ianuarie-30 iulie 2019. Importuri nefiresc de mari și pe timp de vară, prin punctul cu Ungaria și aproape deloc prin punctele cu Ucraina, în condițiile în care în perioada caldă, acestea tindeau spre zero în alți ani. Așa s-a ajuns în situația în care în luna iunie, importurile au fost de 364 de ori mai mari decât în aceeași lună a anului 2018. Toate aceste combinații sau realizat sub conducerea lui Anton Anton, omul lui Călin Popescu Tăriceanu la ministerul Energiei. Pentru a păcăli legislația europeană care a impus sancțiuni Rusiei, acești băieți deștepți luau gazele livrate de Gazprom de la unguri.

Ungurii au fost trași de mânecă și au primit ordin să înceteze afacerile cu Moscova, astfel în scurt timp compania Valahia GAZ a pierdut majoritatea contractelor cu vecinii noștri de la Budapesta în 2019. Când au început să apară probleme, iar Tăriceanu pierdea controlul la ministerul Energiei, Damian Spiridon și Dimitri Msuknishvilli au vândut compania către AIK ENERGY LTD pentru suma de 912.621 £.

AIK Energy LTD, este condusă azi de fostul șef cartierului general M.I.6 la Moscovacelebrul Christopher Steele

Moscova nu a lăsat niciodată din mână companiile sale de pe piața energetică românească și le-au trecut de mai multe ori pe numele diferiților spioni aflați pe teren, în special agenți ruși cu pașaport britanic.

În cursul anului 2020 clienții furnizorului de gaze AIK Energy s-au trezit brusc într-o situație neplăcută, fiind informați că au fost transferați automat către o altă firmă, mai exact Premier Energy, compania oligarhilor cehi. De fapt AIK Energy intrase în incapacitate de plată în urma blocării conturilor de către mai multe bănci.

Toți clienții AIK Energy urmau să rămână fără gaze în plină iarnă, conform legislației în vigoare se prevede să existe un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) numit de Autoritatea Națională de Reglmentare în Domeniul Energiei, care urmează să livreze gaze naturale timp de 3 luni. În acest timp, consumatorii trebuie să își caute un alt furnizor de gaze.

Christopher Steele

Bineînțeles ANRE-ul condus de dl. Chirița a avut grijă ca acest contract să ajungă la prietenul președintelui rus, Petr Kellner. Aceste companii fantomă fac credite la băncile românești apoi semnează contracte cu furnizorii români pe care uită să îi mai plătească.

Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica au decis denunțarea mai multor contracte de vânzare a energiei electrice cu AIK Energy Ltd.

La începutul lunii decembrie 2020, CE Oltenia a reziliat două contracte de vânzare de energie electrică pentru AIK. Unul viza livrarea în bandă pentru primul semestru al anului viitor și altul pentru trimestrul patru al anului 2019.

„Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către AIK Energy LTD Londra Sucursala București”, a fost motivul invocat de CE Oltenia în ambele situații.

În cazul Hidroelectrica este vorba de un total de 32.400 MWh pe care AIK Energy nu îi mai primește în primul trimestru al anului viitor. În acest caz, AIK nu a venit cu scrisoarea de garanție bancară necesară pentru a se începe livrarea energiei, iar Hidroelectrica a decis rezilierea contractului.

Aik Energy ltd este compania cu cel mai bun preț de pe piață la curentul electric din România. Această companie chiar vinde mai ieftin curentul electric decât îl cumpără de la producător. Observăm în auditul acestei companii cum se fac afaceri în România pe piața energiei. ANRE aprobă intrarea pe piața românescă, compania străină face credite la băncile românești în valoare de circa 20/30 milioane de euro per trimestu sau anual în funcție de contracte, apoi cumpără energia de la companiile de stat.

Vladimir Putin

Această companie este un focar de spioni ruși deghizați în cetățeni britanici cu conexiuni directe la Kremlin. Spre surprinderea noastră în aceste documente l-am descoperit pe fostul șef al spionajului britanic MI6, ca agent de teren și șef al biroului de la Moscova, Christopher Steele, cel care a făcut celebrele dezvăluiri despre dosarul lui Donald Trump aflat în mâinile lui Vladimir Putin. Christoper Steele este directorul companiei AIK Energy ltd, conform ultimei întâlniri a acționarilor. Înainte de venirea sa prin cadrul companiei s-au plimbat o serie de agenți secreți ai Moscovei.

În aceste documente îl descoperim și pe Harald Rainer Kraft, re­pre­zentantul grupului in­terna­ţional AIK Energy LTD în Româ­nia. În toate aceste combinații și doamna Angela Merkel trebuia să aibă un reprezentat important, extrem de implicat la toate nivelurile ce țin de piața energetică românească.

Mai multe citeste Aici


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.