vineri 21 septembrie 2018 6:55 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Buzz / Era superbă, dar a vrut să își lase barbă și mustață, acum arată așa. S-a distrus, a ajuns de râsul tuturor. Uite cum arată.
Adpres Market

Era superbă, dar a vrut să își lase barbă și mustață, acum arată așa. S-a distrus, a ajuns de râsul tuturor. Uite cum arată.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Nova Galaxia are 26 de ani și suferă de sindromul ovarelor polichistice, datorită bolii sale părul de pe față îi crește în exces, tocmai de aceea, într-o bună zi, tânăra din SUA a decis să își lase barbă și mustață, asta fiindcă voia să transmită un mesaj femeilor care se confruntă cu aceeași problemă.

Încă de la 11 ani a observat că îi crește mult păr pe față. În liceu, problema ei s-a agravat și, de rușinea colegilor, a început să se radă în fiecare dimineață după duș. Obosită să-și înlăture zilnic părul nedorit de pe față și de pe corp, Nova Galaxia a decis să își lase barbă și mustață pentru a trimite un mesaj tuturor femeilor care se confruntă cu aceeași problemă. „Femeile nu ar trebui să fie forțate să se descurce dacă nu pot, deși noi avem mult mai mult păr decât cei care sunt acceptați din punct de vedere social”, spune tânăra bloggeriță.

Nova a luat această decizie stranie după ce s-a îndrăgostit. Femeia a găsit o iubită care a acceptat-o așa cum este, iar de atunci au trecut șase ani, relația dintre cele două depășind granițele convenționalului. Alături de iubita sa, modelul Ash Byrd, Nova a devenit o femeie mai încrezătoare. De aceea, a început să realizeze tutoriale de make-up pe pagina sa.

A început să publice și videoclipuri pe YouTube pentru ca povestea ei să se răspândească și a creat o pagină Facebook pentru a-și ține fanii la curent: „După 15 ani în care am trăit cu rușine și teamă de judecată, în cele din urmă am decis să încep să-mi las barbă”, a mărturisit tânăra pe Facebook, în noiembrie 2017. Scopul principal a fost să sporească gradul de conștientizare a sindromului ovarului polichistic. „Este posibil să întâlniți o femeie care suferă de această boală în secret”, spune Nova.

Sindromul ovarelor polichistice (SOP) afectează una din 10 femei, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, fiind una dintre cele m ai frecvente tulburări endocrine. Dacă nu este descoprită și tratată la timp, poate duce la complicații grave, precum infertilitate sau cancer. Iată imaginile cu Nova:

Sursa

Citeste si : Descoperirea de zăcăminte care ar putea satisface cererea globală timp de câteva secole

Oamenii de ştiinţă japonezi au analizat depozitele masive de pământuri rare (sau minerale critice) aflate pe fundul Oceanului Pacific şi au estimat că acestea ar putea satisface timp de câteva sute de ani cererea globală a unora dintre aceste materiale, informează miercuri agenţiile AFP şi APP, citate de Agerpres.

Aceste depozite descoperite în 2013 în zona economică exclusivă a Japoniei ar putea conţine peste 16 milioane de tone de minerale critice, utilizate în procesele de fabricare a unor produse de înaltă tehnologie (eoliene, telefoane inteligente, vehicule electrice şi altele), potrivit unui studiu publicat marţi în jurnalul Scientific Reports.

Zăcămintele se află într-o zonă vastă, de 2.500 de kilometri pătraţi, situată în apropiere de insula Minami-Tori-shima (Marcus Island), la aproximativ 2.000 km sud-est de Tokyo.

În urma cercetărilor realizate anterior în regiune, oamenii de ştiinţă – unii dintre aceştia fiind implicaţi şi în noul studiu – au estimat că în zonă ar exista o cantitate de aproximativ 6,8 milioane de tone de pământuri rare, o descoperire considerată încă de pe atunci foarte importantă.

Aceste concluzii constituie o veste bună pentru Japonia, care se bazează pe importuri din China, ţară din care provine majoritatea pământurilor rare consumate în întreaga lume, 90% dintre aceste fiind metale cruciale pentru industria sa.

Membrii echipei formată din cercetători de la mai multe universităţi, companii şi instituţii guvernamentale au analizat eşantioane de sol prelevate de la peste 5.000 de metri adâncime şi a extrapolat cantitatea de minerale exploatabile.

Potrivit estimărilor, cantitatea de disprosiu, un element utilizat spre exemplu în producţia de magneţi permanenţi, ar acoperi timp de 730 de ani consumul la nivel mondial, în timp ce rezervele de ytriu, folosit la fabricarea laserelor, ar răspunde nevoilor industriei mondiale o perioadă de 780 de ani.

De asemenea, au fost identificate cantităţi importante de europiu şi terbiu.

Zona de cercetare „are potenţialul de a furniza lumii aceste metale pe o bază aproape infinită”, insistă autorii studiului.

Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au aplicat o tehnică de centrifugare ce permite extragerea unei cantităţi mai mari de minerale. Ei au reuşit astfel să mărească concentraţia de pământuri rare exploatabile şi, prin urmare, profitabilitatea proiectelor de dezvoltare, se precizează în studiu.

În cazul în care, în viitor, se va găsi o cale de utilizare a acestei metoda de extracţie direct sub apă, acest lucru „va contribui la îmbunătăţirea eficienţei economice” a exploatării acestor depozite situate la mari adâncimi, au adăugat oamenii de ştiinţă.

Sursa

Citeste si : Alexandru Arşinel a fost înlocuit în reclamele Catena, după 9 ani. Farmacia i-a găsit înlocuitoare şi Stelei Popescu. Reacţia actorului

Alexandru Arşinel (78 de ani) a fost înlocuit în celebrele reclama ale „farmaciei inimii“ cu un actor al Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, al cărui director este chiar Arşinel. De asemenea, reprezentanţii Catena i-au găsit înclouitoare şi Stelei Popescu.

Actorul Cristi Simon (43 de ani), fost asistent al Andreei Marin în emisiunea „Surprize, surprize“, l-a înlocuit pe Alexandru Arşinel în spoturile publicitare ale farmaciei Catena. În prezent, Simon este angajat al Teatrului de Revistă din Bucureşti, unde face cuplet cu Nae Alexandru.

Contactat de Click!, Arşinel nu a oferit prea multe detalii despre încetarea colaborării de nouă ani cu farmacia, însă a precizat că probabil va avea o perioadă de pauză. „Ar trebui să-i contactaţi pe ei şi să-i întrebaţi. În ceea ce mă priveşte, probabil va fi o perioadă în care voi avea o pauză, ca să se «uite» de cuplul meu cu Stela Popescu. Ar fi dureros pentru mulţi să mai vadă acele reclame la televizor“, a declarat actorul.

Toate materialele cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel realizate pentru Catena au fost retrase după moartea actriţei, de pe 23 noiembrie 2017. Acum, în reclame apare cântăreaţa Maria Dragomiroiu (62 de ani). „În 20 de ani nu am refuzat nici o ofertă. Iar acum am primit propunerea de a face reclamă, în perioada de Paşte, pentru farmacie. Este un proiect foarte frumos, suntem la început, aşa au hotărât ei şi eu am fost de acord. Ne vom mai întâlni după Paşte şi vedem dacă vom mai continua. Am fost bucuroasă şi onorată că am fost aleasă şi sper să fie un contract de lungă durată.

Sursa

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com