Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Actualitate

Eșec de etapă pentru Laserul de la Măgurele: „S-a pierdut reputație, s-a pierdut respectul pe care noi cu greu și prin muncă ni-l câștigasem”

laser magurele

Eşec de etapă pentru domeniul ştiinţific și cu pierderi mari de bani! România nu a fost acceptată în cel mai mare proiect de cercetare europeană, deși a fost unul dintre fondatorii proiectului de înaltă tehnologie cunoscut ca Laserul de la Măgurele.

Motivul ar fi legat de o întârziere a proiectului, însă adevărata cauză stă într-un conflict între managementul proiectului de la Măgurele şi partenerii ştiinţifici din Uniunea Europeană, notează stiri.tvr.ro.

Laserul de la Măgurele a devenit recunoscut după ce a stabilit un record cu cea mai mare putere produsă vreodată pe Pământ de către oameni. 10 PW (petawatt).

Însă Comisia Europeană a aprobat formarea Consorțiului European pentru Infrastructură de Cercetare – ERIC, fără facilitățile tehnologice de la Măgurele.
Țările gazdă vor fi Ungaria și Cehia, care dețin baze de cercetare similare.

„E adevărat că este un insucces de etapă faptul că nu am intrat în această structură administrativă a infrastructurii. E o întârziere. Un timp pe care îl vom recupera fără îndoială”, a spus Ciprian Teleman, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„Lucrul capital este că prin managementul din utlimii ani s-a pierdut reputație, s-a pierdut respectul pe care noi cu greu și prin muncă ni-l câștigasem”, a precizat Livius Trache, cercetător Ştiinţific Gradul I, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară.

Problemele cu partenerii europeni au apărut în 2018, atunci când un important contract pentru furnizarea unui sistem de fascicul luminos gamma a fost reziliat. Următorul contract a fost făcut cu o companie americană.

Mai mult aici


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.