Adpres Media

Cascada BuciasGrup Plaja Corbu

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

vivacredit.ro


Social Media

Grija mare daca ești mamă și alăptezi în public…

Vești bune pentru mamele care alăptează în public. A fost adoptată legea alăptatului în public, astfel încât femeile care alăptează în spații publice nu vor mai putea fi discriminate, dau date afară dintr-o locație, de exemplu. Cei care vor face asta riscă amenzi de la 100 până la 2.000 de lei.

Legea alăptatului în public a fost adoptată

Oficial în România există Legea alăptatului în public. Actul normativ a fost adoptat joi, 3 iunie 2021, de către Camera Deputaților care este for decizional. Legea vizează descurajarea discriminării mamelor care își alăptează bebelușii pe stradă sau în interiorul unor instituții publice.

Cei care vor continua să facă asta riscă amenzi de la 100 de lei până la 2.000 de lei.

Imediat după ce Camera Deputaților a adoptat legea alăptatului, Alina Gorghiu, politician și mamă a doi copii a salutat inițiativa și spus că de acum înainte nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacțiile discriminatorii ale unora.

Până acum, legislaţia în vigoare nu sancţiona o astfel de practică discriminatorie, care încalcă nu numai dreptul copilului la hrană, ci şi la sănătate. Numai prin #legisănătoase combatem discriminarea, abuzul şi izolarea socială, a spus Alina Ghorghiu.

Iată care sunt faptele considerate contravenție la Legea alăptatului în public

Evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil de până la 24 de luni;

Interzicerea în orice mod a alăptării în spaţii publice a unui copil de până la 24 de luni;

Refuzul furnizării de servicii unei persoane care alăptează un copil de până la 24 de luni, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.