sâmbătă 18 august 2018 6:05 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / EVZ.RO Crește RISCUL ca ISIS să pună mâna pe ARME NUCLEARE | ANALIZA care AVERTIZEAZĂ asupra unui PERICOL sinistru: dezaxaţii Statului Islamic, dotaţi cu ARMA ATOMICĂ
Adpres Market
isis-nuclear-warhead-465x390

EVZ.RO Crește RISCUL ca ISIS să pună mâna pe ARME NUCLEARE | ANALIZA care AVERTIZEAZĂ asupra unui PERICOL sinistru: dezaxaţii Statului Islamic, dotaţi cu ARMA ATOMICĂ

AdpresFM - Radio Online Stations  

isis-nuclear-warhead-465x390Este greu de imaginat o perspectivă mai terifiantă decât aceea în care un grup extremist precum ISIS ar fi înarmat cu arme nucleare sau radiologice. Dar așa cum a relatat presa internațională, recent, posibilitatea aceasta este mai aproape decât ne închipuim.

În ultimii cinci ani, FBI, care a lucrat împreună cu autoritățile locale din Moldova, au reușit să neutralizeze patru tentative ale traficanților de materiale nucleare de a vinde materiale radioactive unor extremiști din Orientul Mijlociu, inclusiv ISIS, după cum dezvășuie Huffington Post.

Potrivit sursei citate, „cel mai recent caz a avut loc în februarie anul acesta , când un traficant a oferit o cantitate uriașă de cesiu, suficientă pentru a contamina câteva blocuri dintr-un oraș, și a căutat, în mod special, un cumpărător din gruparea Statul Islamic.

ISIS și-a arătat deja disponibilitatea de a folosi arme chimice împotriva unor ținte civile, așa că nu se pune problema că, dacă ar avea mijloacele și oportunitatea, că nu ar face la fel cu armele nucleare sau radiologice.

Riscurile ca ISIS să obțină o bombă nucleară sunt mici. Dar nu sunt egale cu zero.

Este imposibil acum ca ISIS să construiască bomba nucleară fără nimic, de la cap la coadă, pentru că ar avea nevoie de facilități imense, industriale, pentru a îmbogăți uraniul, miliarde de dolari și gigawați de energie.

Dar, dacă ar putea obține uraniul gata îmbogățit – circa 45 de kg ar fi suficiente, de mărimea unei mingi de fotbal – poate să asambleze echipamentul și o echipă mică tehnică ar putea construi bomba.

Surse guvernamentale au declarat pentru AP că uraniul îmbogățit ar putea fi folosit pentru realizarea unei „bombe murdare” (o tehnologie convențională cu elemente radioactive, care seamănă cu o armă chimică, dar efectul de contaminare este de durată, deși distrugerile foarte mari).

În timp ce pentru o armă nucleară este nevoie de uraniniu sau plutoniu, acestea nu sunt cele mai indicate pentru o „bombă murdară”.

Citiți articolul integral pe evz.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com