sâmbătă 18 august 2018 6:06 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / EVZ.RO | În fața VALULUI de imigranți și STRÂNSĂ cu ușa chiar de colegii săi, Angela Merkel SCHIMBĂ tonul
Adpres Market
merkel-e1442765637472

EVZ.RO | În fața VALULUI de imigranți și STRÂNSĂ cu ușa chiar de colegii săi, Angela Merkel SCHIMBĂ tonul

AdpresFM - Radio Online Stations  

merkelAjunsă la cel mai scăzut nivel al popularității sale de la începutul celui de-al doilea mandat al său, Angela Merkel se vede atacată chiar din propria sa tabără.

Deschiderea porților pentru valul de imigranți, pe care l-a încurajat, a costat-o scump pe cancelara de la Berlin. Spre deosebire de trecut, însă, când a fost criticată mai ales de partenerii săi de guvernare, CSU, situați mai la dreapta, de data aceasta Merkel a fost atacată chiar de către colegii de la CDU.

La sfârșitul săptămânii trecute, Erika Steinbach, purtătoarea de cuvânt a grupului parlamentar CDU-CSU pentru drepturile omului, a declarat:

„Viața nu a devenit mai ușoară în urma acțiunilor cancelarei.”

Într-un document intern al CDU, citat de Handelsblatt, mai mulți deputați au arătat că refuzul lui Merkel de a restrâne numărul de refugiați reprezintă un pericol.

„Invitația adresată tuturor refugiaților din lume de a veni în Germania poate supraîncărca țara și societatea noastră. De facto, există niște limite ale capacității de primire.”

Chiar și președintele Joachim Gauck, garantul moral al sistemului politic german, a declarat duminică că Germania nu poate primi pe toată lumea:

„Capacitățile noastre de primire sunt limitate, chiar dacă avem inimi mari.”

Mai la dreapta, Horst Seehofer, șeful CSU, partener al CDU, l-a primit săptămâna trecută pe premierul ungar Viktor Orban, pe care Merkel nu se ferea să-l criticce din cauza felului în care îi tratează pe imigranți.

Presa germană se întreabă asupra consecințelor pe termen mediu pentru Angela Merkel, care până acum a rezistat la toate furtunile vreme de un deceniu.

Săptămânalul Die Zeit ridică ipoteza unui final de carieră pentru cancelară:

„Oare Angela Merkel, aflată la zenit, și-a provocat singură propria cădere, pierderea puterii?”

De altfel, discursul lui Merkel pare să fi suferit ajustări serioase. Ea declara luni, pentru Bild:

„Nu Germania liberală trebuie să se schimbe, ci anumiți imigranți. Avem nevoie de un fel de contract de integrare, ca în Canada, de exemplu, căci cel care are drepturi are și îndatoriri.”

Articolul integral îl puteți citi pe evz.ro

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com