vineri 21 septembrie 2018 2:39 pm
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Story / Exemple de esecuri pe care s-au construit povesti de succes
Adpres Market

Exemple de esecuri pe care s-au construit povesti de succes

AdpresFM - Radio Online Stations  

Poate fi esecul cuiva sau cel propriu unul de urmat? Da, poate fi exemplu de “asa nu”, pentru ca vom sti ce sa evitam pe viitor si de “asa da”, pentru ca vom putea invata cum sa ne ridicam mai puternici dupa o infrangere.

Esecul vine la pachet cu dezamagire, cu frica de a o lua de la capat si de a nu gresi din nou, cu neincredere, cu regrete si toate sunt normale. Insa esecul poate fi privit si din alta perspectiva, aceea a unui pas obisnuit catre evolutie. Astazi va propun sa recititi un articol pe care l-am publicat in urma cu aproape doi ani si care este inca actual.

Iata cateva exemple de esecuri ale unor oameni deveniti faimosi, despre care am citit aici:

Winston Churchill a ramas repetent in clasa a sasea. A fost infrant de adversari pentru fiecare functie pentru care a candidat, dar la 62 de ani a devenit premierul Marii Britanii.

Profesorii i-au spus lui Thomas Edison ca este “prea prost pentru a invata ceva”. Totusi, in fiecare seara aprindem becul inventat de el. Pana sa inventeze un bec care sa functioneze, a incercat de 1000 de ori, la propriu.

Steven Spielberg a fost refuzat de University of Southern California, facultatea visurilor sale, nu o data, ci de trei ori! A cautat in alta parte educatia si a renuntat la scoala, devenind ulterior unul dintre cei mai prolifici regizori de filme din istoria contemporana a cinematografiei.

Numerele de actorie ale lui Charlie Chaplin au fost refuzate de directorii teatrelor, pentru ca erau considerate de neinteles pentru public. Cineva a mizat insa pe Chaplin, care a devenit cel mai mare comediant american.

Sichiro Honda a fost refuzat de Toyota, pentru un job de inginer si a petrecut o perioada in somaj. Apoi a inceput sa produca motociclete si a pus bazele unui business de miliarde de dolari.

Walt Disney a fost concediat de la un ziar, pe motiv ca “ii lipsea imaginatia si nu avea idei bune”. Dupa cateva esecuri financiare, Disney a reusit sa obtina succesul, odata cu lansarea filmului “Alba ca Zapada”.

Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta de 4 ani si nu a citit pana la varsta de 7 ani. Profesorii l-au etichetat drept “incet la minte” si “inapoiat mintal”. Doar ca Einstein gandea diferit comparativ cu ceilalti. Mai tarziu, a castigat Premiul Nobel pentru fizica.

Charles Darwin era considerat un student mediocru. A renuntat la o cariera in medicina pentru a deveni preot. Odata ce a aprofundat stiintele naturii si-a gasit vocatia, fiind fondatorul teoriei referitoare la evolutia speciilor (teoria evolutionista).

Prima auditie a lui Fred Astaire a fost un esec. Juriul scria: “Nu poate interpreta un rol. Nu poate canta. Stie sa danseze un pic”. Astaire a devenit insa cel mai cunoscut dansator din toate timpurile.

Oprah Winfrey a fost concediata din televiziune, pentru ca nu era potrivita pentru micul ecran. Winfrey a renascut insa din propria cenusa si s-a impus in televiziune prin talk-show-urile sale.

Dupa primul sau film, lui Harrison Ford i s-a spus ca probabil nu va reusi in domeniul actoriei. In prezent, Ford este unul dintre actorii cu cele mai mari incasari, la nivel mondial.

Vincent Van Gogh a vandut un singur tablou in decursul vietii sale, unui prieten. Uneori, Van Gogh a suferit de foame, pentru a picta cele 800 de tablouri ale sale. Astazi, operele sale artistice sunt inestimabile.

Prima companie auto a lui Henry Ford a intrat in faliment. Acesta a abandonat si cea de a doua companie, din cauza unei dispute, iar a treia s-a dus pe apa sambetei, din cauza vanzarilor in declin. Ford nu s-a lasat descurajat si a devenit unul dintre cei mai de succes antreprenori americani.

Sursa: Elena Voinea

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com