Actualitate

Există o singură Românie şi toţi românii au o responsabilitate faţă de ţară precum şi dreptul de a participa la viaţa politică de acasă

Pentru a pune capăt diferenţierii dintre românii din ţară şi cei din diaspora, Alianţa pentru Unirea Românilor (A.U.R.) a ales la conducerea partidului şi români stabiliţi în străinătate. În cadrul Congresului national al Alianţei, care a avut loc vineri la Iaşi, membrii A.U.R. au punctat în programul politic faptul că există o singură Românie şi că toţi românii au o responsabilitate faţă de ţară, precum şi dreptul de a participa la viaţa politică de acasă.

„Oamenii sunt aurul cel mai de preţ al unei ţări. România naşte oameni de valoare, oameni cu cultură morală, cu capacităţi intelectuale, doar că nu a învăţat să fructifice acest potenţial. Îi vedem excelând în diverse domenii în alte ţări, de adopţie. Dacă noi nu ne suflecăm mânecile şi nu ne asumăm responsabilităţi, nu putem schimba nimic, nu îi putem readuce acasă pe cei care doresc să revină. Partidul AUR este despre unificarea tuturor românilor, este despre dragostea de neam şi despre transmiterea valorilor româneşti mai ales către copiii noştri născuţi peste graniţe”, a declarat Victoria Grosu-Vremeş, originară din Lozova, Republica Moldova, stabilită de 15 ani în Italia.

„Diaspora e România! Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Putem mai mult şi mai bine, dar doar împreună!”, a menţionat şi George Simion, proaspăt ales copreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor.

După ce în lunile decembrie şi ianuarie au fost constituite filiale A.U.R. în Marea Britanie şi Spania, urmează să fie înfiinţate filiale şi în Italia, Germania, dar şi în alte state europene.

Potrivit statutului A.U.R. votat în cadrul Congresului, după constituirea filialelor din diaspora, ca în cazul filialelor din judeţe, preşedinţii interimari vor face parte din Biroul Naţional Central al partidului.

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.