Actualitate

Exit-poll: Partidul Dreptate şi Justiţie din Polonia, situat pe primul loc la alegerile parlamentare

Partidul naționalist din Polonia Dreptate şi Justiţie (PiS) este pe cale să își păstreze majoritatea după alegerile parlamentare de duminică, câștigând 43,6% din voturi, a arătat un sondaj de ieșire de la urne, potrivit Associated Press.

Sondajul realizat de compania de cercetare Ipsos a acordat 27,4% din voturi coaliției centriste civice, care includepartidul Platforma Civică condusă anterior de președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk. care a guvernat Polonia în perioada 2007-2015.

Alte partide care par să depășească pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament sunt: o alianță de stânga, care a obţinut 11,9% din voturi; Partidul Popular Polonez (conservator agrar) cu 9,6%; iar Confederația de extremă dreaptă a obținut 6,4% din voturi.

Comisia electorală din Polonia va începe publicarea rezultatelor parțiale luni.

Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului naționalist de guvernământ, a declarat victoria în alegerile parlamentare de duminică: „Avem o victorie: în ciuda unui front puternic, am reușit să câștigăm”.

Partidul de guvernământ din Polonia (PiS) pare să câștige o majoritate în camera inferioară a parlamentului, conform calculelor televiziunii private TVN24.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.