Anchete

Explozie la Aerostar Bacau: Cel putin trei persoane au fost ranite. La una dintre sectii s-a produs o explozie violenta, urmata de un incendiu soldat cu raniti.

Un grav accident de muncă s-a petrecut marți, 23 noiembrie, la societatea Aerostar SA Bacău. Potrivit informațiilor preliminare, la una dintre secții s-a produs o explozie, urmată de un incendiu soldat cu răniți, scrie Ziarul de Bacău.

Incendiul a fost stins de angajații firmei, transmit reprezentanții pompierilor. „Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

„Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru Ziarul de Bacău. Pentru Ziarul de Bacău, Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA, a declarat că incidentul s-a petrecut în jurul orei 12:50.

„A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a susținut managerul companiei. Potrivit acestuia, detaliile vor putea fi cunoscute în urma anchetei declanșate.

Aerostar Bacău (ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, a încheiat primele şase luni din 2021 cu o cifră de afaceri de 174 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de perioada similară din 2020, iar profitul net s-a majorat cu 12%, la 35 milioane lei, scrie Ziarul Financiar.

Compania furnizează aerostructuri, componente şi ansambluri pentru industria globală de aviaţie având drept clienţi finali companii precum: Airbus, Ariane Group, Boeing, Bombardier, Dassault, GKN Aerospace, Gulfstream, Premium Aerotec, SAFRAN Landing Systems.

Aerostar deţine autorizări pentru întreţinerea de avioane comerciale, fiind autorizaţi în prezent pentru executarea acestor lucrări la tipurile de avioane Boeing 737, seriile 300-900, familia de avioane Airbus 320, ceo & neo, cât şi pentru componente.

De asemenea, compania este centru de mentenanţă pentru avioanele F-16 din dotarea Armatei Romane şi face parte din lanţul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.