Actualitate

Expoziţie şi conferinţă internaţională dedicate Revoluţiei din 1989

Muzeul Naţional Cotroceni organizează pe 12 decembrie vernisajul expoziţiei „30 de ani şi o zi – revoluţia tinerilor” şi conferinţa cu participare internaţională „30 de ani şi o zi. Memoria şi istoria Revoluţiei din 1989 în societatea de astăzi”.

Proiectul, realizat în parteneriat cu Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Goethe – Institut Bucureşti, Centrul Ceh şi Programul de Master „Istoria Comunismului în România”, din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, marchează 30 de ani de la prăbuşirea regimului comunist, fiind, totodată, şi un omagiu adus eroilor martiri care şi-au jertfit viaţa luptând pentru libertate şi democraţie.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, conferinţa „30 de ani şi o zi. Memoria şi istoria Revoluţiei din 1989 în societatea de astăzi” va fi împărţită în trei secţiuni, având ca teme: Memoria şi istoria prăbuşirii regimurilor comuniste din ţările din Centrul şi Estul Europei; Istoria şi memoria regimului comunist în programa şcolară actuală şi Comunismul rezidual în societatea actuală: cauze şi consecinţe.

La eveniment vor participa: Andrei Muraru, consilierul prezidenţial; Ligia Deca, consilier de stat – Departamentul Educaţie şi Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale; Matei Gheboianu, coordonator al Masterului de Istoria Comunismului în România, din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti.

De asemenea, vor fi prezenţi: Ulrich Pfeil, profesor la Universite de Lorraine (Nancy/Metz); directorul Centrul Ceh la Bucureşti, Robin Ujfalusi; preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş; decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Florentina Niţu; Cristina Diac, cercetător la Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului; Liviu Tofan, istoric, fost director al postului de radio „Europa Liberă”; Alexandra Toader, istoric, membru al Colegiului CNSAS.

Sursa: News24.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.