Actualitate

Expulzare: Cetățenii UE care nu au primit statut de rezident vor fi expulzați din Marea Britanie

Cetățenii UE cărora li s-a refuzat dreptul de a rămâne în Marea Britanie ar trebui să părăsească țara de bunăvoie. Dacă nu fac acest lucru, vor fi expulzați, a avertizat un ministru britanic.

Ministrul pentru imigrație, Kevin Foster, a declarat într-un interviu că cetățenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident și nu pleacă vor sta ilegal în Regatul Unit.

Ne așteptăm ca oamenii să părăsească țara în mod voluntar”, iar în caz contrar, oficialii din domeniul imigrației „vor încerca să le impună plecarea, a precizat el.

400.000 de cereri in asteptarea unui rezultat

Marea Britanie a acordat în jur de 5,4 milioane de permise de ședere unor cetățeni ai Uniunii Europene. În 31 august 2021, existau aproximativ 400.000 de cereri în așteptarea unui rezultat, a spus Foster.

Cei care au avut motive întemeiate să depășească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie încă pot aplica, a adăugat ministrul.

Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obține statutul pe care îl merită, a precizat el.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.