Sanatate

Fenomen straniu în Vaslui. Populaţia-fantomă a creat investiții de sute de milioane . Cât valorează semnătura unui ministru

 

De câțiva ani, în municipiul Vaslui are loc un fenomen foarte ciudat. Cu toate că oraşul se goleşte, la propriu, din cauza exodului în tările din Uniunea Europeană, totuşi, pe hârtie populaţia s-a triplat ca număr, potrivit  transparentnews.ro

Explicaţia este foarte simplă, deoarece zeci de mii de moldoveni și-au înregistrat domiciliile peste Prut doar ca să obțină cărți de identitate românești

Această creştere artificială a creat o o populație-fantomă, care nu calcă niciodată în Vaslui și care nici nu ar avea loc, fizic, să trăiască în acest oraș.

Tocmai acest lucru a fost luat în calcul de fostul  ministru al Sănătăţii de la București, pentru a da undă verde înființării a șapte noi farmacii într-o localitate deja suprasaturată de unități de comercializare a medicamentelor.

Fostul ministru își justifică fapta simplu, bazându-se pe prevederile legale – pragul maxim al numărului de farmacii admise de lege în Vaslui – una la 3.500 de persoane – nu fusese încă atins, ținând cont de populația scriptică a orașului. Sorina Pintea recunoaște, însă, că această populație nu are, în cazul de față, nicio legătură cu adevărata situație demografică a localității.

Una dintre cele șapte autorizații eliberate, pe picior de plecare, de Sorina Pintea a fost deja scoasă la vânzare!

Binaînţeles foaia de hârtie cu antetul Ministerului, înseamnă bani. 235.000 de euro, doar pentru o „coală de scris” cu semnătura ministrului Sănătății.

Aşadar, în cazul vânzării celor şapte „farmacii”, suma este de 1,645 de milioane de euro. Aceasta este, de fapt, încărcătura mizei financiare din spatele deciziei luate, în ultimele zile de ministeriat, de Sorina Pintea.

Cu toate că, numeric, cele șapte noi farmacii aprobate de Minister pot părea puține, ele reprezintă o creștere foarte mare, de 25 la sută, a efectivelor de farmacii deschise în Vaslui.

Lucian Ionescu

 


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.