Actualitate

Fenomen uluitor! Sângele unei femei a devenit albastru. Medicii au încremenit când au văzut

 

Sângele unei tinere a devenit peste noapte albastru. Medicii au fost șocați când au văzut culoarea neobișnuită și au încercat să găsească o explicație.

O tânără de 25 de ani s-a trezit că are sângele albaastru, după ce a luat un medicament fără rețetă pentru dureri de dinți. Ea a avut o reacție adversă la calmantul ce conținea benzocaină, potrivit transparentnews.ro

A dezvoltat methemoglobinemia, o afecțiune care duce la o concentrației foarte mare de methemoglobină, o moleculă incapabilă să asigure transportul oxigenului în sânge.

Femeia din Long Island, folosise aproape întreaga sticlă de loțiune calmantă înainte de a merge la culcare, pentru a-i calma durerea de dinți.

Dar când s-a trezit a doua zi dimineață, s-a simțit slăbită și cu probleme de respirație, unghiile și mâinile ei aveau, de asemenea, o nunață albăstruie, așa că s-a prezentat la camera de gardă.

Medicii care au tratat-o au explicat culoarea pielii și a sângelui albastră prin lipsa de oxigen. Chiar și ei au fost șocați când au vrut să-i recolteze tinerei sânge pentru a-i face testele necesare.

Testele au arătat că are un nivel de oxigen din sânge de doar 67% – valoarea normală fiind de obicei între 95 și 100%.

Nivelurile extrem de scăzute ale oxigenului din sânge, cunoscute sub denumirea de hipoxemie, pot provoca moarte sau leziuni cerebrale permanente, dacă nu sunt tratate.

Lucian Ionescu


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.