Actualitate

Fenomenul cerşetoriei a speriat Austria. Măsuri de urgenţă ale autorităţilor

Michael Raml, consilier care e ocupă de securitatea oraşului austriac Linz a afirmat recent că vrea să rezolve cât mai urgent situaţia minorilor care cerşesc pe străzile oraşului.

Potrivit lui Michael Raml, aceştia trebuie să fie luați în evidență de autoritățile austriece și trimiși înapoi în locul de origine.

O altă propunere în acest sens este interzicerea campării de către cetățenii români în toată Austria, potrivit  transparentnews.ro

În contrast cu propunerile administraţiei oraşului Linz, adversarii politici susţin că măsurile nu vor eradica fenomenul

„În orașul lor natal, Brașov, din România, aparțin unei minorități etnice și trăiesc într-o sărăcie lucie, iar statul nu îi recunoaște ca cetățeni și, astfel, trăiesc ca și când nu au drepturi”, spune Alexandra Schmid, consilier municipal în Linz. Aceste declarații sunt confirmate și de Michaela Haunold de la Caritas Oberösterreich.

Aceasta din urmă conduce un proiect de educație internațională în special pentru romi și cunoaște situația călătorilor săraci care locuiesc în Linz. „Cunoaștem cei 25 de copii care sunt aici în acest moment de câțiva ani și cunoaștem familiile și condițiile lor de viață în România, unde familiile trăiesc în condiții foarte proaste, în mare parte în case de chirpici, fără electricitate și fără instalații sanitare”, spune Haunold.

Potrivit lui Haunold, din cauza lipsei educației, romii nu ar putea găsi locuri de muncă nici în România, nici în Austria.

„În ce măsură are sens să trimitem copiii care sunt duși de părinți înapoi în orașul natal, unde îi așteaptă sărăcia, condițiile precare de viață și lipsa de perspective?”, se întreabă aceasta.

Lucian Ionescu

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.