Sanatate

Firea: Nu ar fi rău ca Ministerul Sănătăţii să analizeze posibilitatea ca persoanele pozitive asimptomatice să nu mai fie internate

 

Primarul municipiului Bucureşti afirmă că 7.768 de bucureşteni s-au înscris, în primele două zile, în programul de testare iniţiat de primărie, prin care vor fi făcute teste de tip antigen pentru depistarea noului coronavirus.
Firea afirmă că în opinia sa „poate nu ar fi rău” ca Ministerul Sănătăţii şi specialiştii să analizeze posibilitatea ca cei declaraţi pozitivi şi asimptomatici sau cu simptome uşoare să rămână acasă, în baza unei declaraţii pe propria răspundere, fără a fi internaţi.

Gabriela Firea a spus că multe persoane au sunat-o şi i-au transmis că se tem că, dacă în urma testării vor fi declarate pozitive, vor ajunge la spital, iar familiile lor în izolare.

„Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătăţii să analizeze împreună cu specialiştii în epidemiologie, virusologie, boli infecţioase, dacă s-ar putea şi în ţara noastră să se aplice un model european brevetat cu succes în Germania, spre exemplu, ca persoanele pozitive dar fără simptome sau cu simptome uşoare, pe o declaraţie pe proprie răspundere a sa şi a familiei, să rămână acasă, bineînţeles, în condiţiile în care există posibilitatea: o cameră separată pentru persoana respetctivă pentru a nu transmite virusul familiei” a afirmat primarul general, potrivit news.ro.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.