Actualitate

First Bank a cumpărat subsidiara Leumi Bank din România

buburuza.ro   buburuza.ro

First Bank, controlată de fondul american de investiţii JC Flowers, a semnat un acord pentru achiziţia subsidiarei din România a Leumi Bank, potrivit unor surse din piaţa bancară, citate de ZF.ro

Fondul de investiţii JC Flowers a intrat în discuţii cu Leumi Bank pentru cumpărarea băncii din România, după ce înţelegerea israelienilor cu fondul de investiţii Argo a picat.

Tranzacția va fi parafată după obținerea autorizărilor din partea BNR și Consiliului Concurenței.

JC Flowers a preluat anul trecut Piraeus Bank România, la a doua încercare, banca fiind redenumită First Bank.

La începutul anului 2018, Leumi anunţase realizarea unei înţelegeri, de principiu, cu Argo Capital Mana­gement Limited, parte de gru­pu­lui britanic de investiţii Argo, privind vân­zarea tuturor participaţiilor gru­pului israelian în Bank Leumi Ro­mânia.

Așa cum scria BankingNews.ro AICI, First Bank anunța la inceputul lunii martie ca vizează posibile noi achiziții pe piața locală și că accelerează procesul de digitalizare cu investiții de 7,5 milioane de euro în tehnologie.

Consiliul de Administrație al FIRST BANK anunța atunci direcțiile strategice ale băncii pentru 2019, decizia principală fiind accelerarea procesului de digitalizare, dar și noi achiziții pe piața bancară.

”Banca vizează creșterea cotei de piață atât organic, prin lansarea de produse optimizate, cât și prin posibile achiziții. Pentru a răspunde noilor preferințe și exigențe ale clienților, banca va investi 7,5 milioane de euro în tehnologie și își va consolida capacitatea internă de a genera procese mai eficiente, rapide și mai fluente

The post First Bank a cumpărat subsidiara Leumi Bank din România appeared first on Stiri Bancare.

pni.ro%20

Comment here