Social Media

Flori Fabergé din piatră !

Cele mai renumite lucrări ale lui Carl Fabergé sunt, desigur, celebrele ouă de Paști. Cu toate acestea, experții artei bijuteriilor consideră florile sale o adevărată capodoperă.

“Arborele genealogic” al florilor rafinate Fabergé are rădăcini orientale. Maestrul principal al companiei, Franz Birbaum, a lăsat o mărturie scrisă: “Pentru prima dată am acordat atenție acestei ramuri a artei chinezești când ni s-a adus la reparație un buchet de crizanteme … Datorită selecției iscusite a culorilor și transparenței unor pietre, această lucrare a produs o impresie extraordrinară”.

1.

Restaurarea buchetului chinezesc a constituit începutul ierbarului prețios. Entuziasmat, Fabergé a început să inventeze propriile compoziții florale. El acorda o atenție deosebită oricărei ocupații: a fost construită o seră în care se cultivau plantele modele pentru buchetele din piatră. S-a păstrat albumul de lucru al lui Fabergé cu astfel de fotografii detaliate ale florilor vii, înclusiv și ale acestor lăcrimioare pentru renumitul coș.

2.

3.

Designerii casei Fabergé au repetat adesea trandafirul, lăcrimioarele, scorușul, zmeura și păpădiile. Vazele erau aproape întotdeauna făcute din cristal de munte, a cărui transparență crea iluzia unui recipient umplut cu apă. Tulpinile, de cele mai dese ori, erau de aur, cu gravură specială. Frunzele erau din jad, modelate rafinat, sau emailate. Florile, de regulă, nu erau marcate, fiind prea fragile. De asemenea, nici platina Fabergé nu era marcată.

4.

Tulpina renumitei păpădii este din aur, iar frunzele de jad. Dar cel mai uimitor lucru este faptul că la capetele staminelor de argint este puf natural de păpădie. Bijutierii nici până acum nu înțeleg cum a reușit Fabergé să fixeze puful delicat, ce se rupe la cea mai mică atingere. Dar nici acest lucru nu a fost suficient pentru maestru, păpădia este presărată cu diamante mici, care, în cazul unei iluminări corecte, strălucesc ca roua dimineții. Oamenii de știință s-au îndoit mult timp de naturalețea pufurilor. În muzeu, a fost invitat un expert care a confirmat că este puf adevărat și a indicat data colectării. Ceea ce a identificat o raritate cu anul de producție.

5.

Panseluța sau viola tricolor este unica floare din lumea Fabergé echipată cu un mecanism cu portrete în miniatură. Floarea a fost făcută în 1904 și oferită cadou de Nicolae al II-lea soției sale, împărătesei Alexandra, cu ocazia celei de a 10-a aniversare a căsătoriei lor. Când se apasă butonul, petalele florii se deschid și se văd portretele mici ale fiicelor și fiului familiei imperiale.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

The post Flori Fabergé din piatră ! appeared first on Retete Usoare.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.