Sanatate

Focar de coronavirus în Penitenciarul Ploiesti unde 90% din detinuti sunt vaccinati. Toate persoanele testate pozitiv au fost transferate la Penitenciarul Spital Bucuresti-Jilava.

Peste 90% dintre deţinuţii Penitenciarului Ploieşti, unde recent a fost depistat un focar de COVID-19, sunt imunizaţi cu schema completă împotriva SARS-CoV-2, a anunţat, marţi, conducerea unităţii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Penitenciarul Ploieşti, în urma unei testări colective de rutină, prin efectuarea testelor antigen, 11 persoane private de libertate au fost confirmate cu virusul SARS-CoV-2.

Toate persoanele testate pozitiv au fost asimptomatice sau au prezentat simptomatologie minoră (rinoree, cefalee uşoară etc.), fiind transferate la Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava pentru monitorizare şi acordarea tratamentului de specialitate.

Ulterior, s-a dispus izolarea contacţilor nevaccinaţi pentru o perioadă de 14 zile, însoţită de monitorizarea respiratorie a acestora, supravegherea contacţilor vaccinaţi cu retestarea la cinci zile, nebulizarea camerelor de deţinere şi a mijloacelor de transport.

Totodată, la nivelul Penitenciarului Ploieşti au fost implementate o serie de măsuri, cu caracter general, privind siguranţa locului de deţinere conform Planului de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul COVID-19 în rândul personalului şi a persoanelor private de libertate.

În acest sens, în toate spaţiile unităţii intens trazitate se efectuează zilnic dezinfecţie prin clorinare, săptămânal se efectuează nebulizarea, atât personalulul unităţii cât şi persoanele private de libertate poartă echipament de protecţie corespunzător, iar activităţile sunt derulate în grupuri mici, cu respectarea distanţării sociale. (…)

Confirmare a măsurilor întreprinse de conducerea unităţii şi a personalului din subordine, peste 90% din efectivul custodiat este vaccinat cu schemă completă anti-SARS-CoV-2, se menţionează în comunicatul citat.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.