Actualitate

Fondurile date din Ungaria pentru școlile de fotbal din alte state stârnesc indignare la Budapesta

Coaliţia Democratică (DK), partid parlamentar de opoziţie din Ungaria, a somat Guvernul de la Budapesta să redirecţioneze fondurile alocate pentru construirea de academii de fotbal destinate maghiarilor din afara graniţelor, domeniilor sănătăţii şi educaţiei din Ungaria, relatează site-ul hirado.hu.

Liderul facţiunii DK din Parlamentul Ungariei, Zsolt Greczy a spus, în cadrul unei conferinţe de presă ținute pe 28 martie 2019, la Budapesta, că guvernul construieşte deja a zecea academie de fotbal pentru maghiarii de peste graniţe, din banii contribuabililor ungari, în timp ce datoriile instituţiilor publice din Ungaria ating 40 de miliarde de forinţi. Din cauza datoriilor acumulate de către spitale sunt amânate consultaţii, intervenţii chirurgicale, iar din lipsă de fonduri sunt închise secţii întregi – a amintit politicianul.

Cheltuirea banilor maghiarilor pentru stadioane din străinătate “este trădare de ţară evidentă”, şi-a rezumat opinia parlamentarul
DK.

În anul 2018, Ungaria a direcționat spre cercuri apropiate unor lideri maghiari din România nu mai puțin de 148 de milioane de euro, după cum a relevat o investigație a portalului ungar atlatszo.ro.  În topul finanțărilor virate de la bugetul Ungariei se numără Academia de Fotbal a Clubului Csikszereda (Miercurea Ciuc) și echipa Sepsi OSK (sprijin de câte 6,6 milioane de euro), pe lângă Universitatea Sapientia (43 milioane de euro), Asociația Pedagogilor Maghiari din România (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) – 15 milioane de euro, Fundația pentru Școală (Iskola Alapítvány) a UDMR (7,5 milioane de euro). În afară de acest sprijin, cele două entități sportive beneficiază și de sprijinul financiar al Federației de Fotbal din Ungaria, care alocă și ea sume consistente pentru fotbalul maghiar din România, utilizat ca mijloc de propagandă în favoarea intereselor electorale ale guvernului lui Viktor Orban.

Iată un grafic cu finanțările virate de Ungaria, publicat de site-ul atlatszo.ro.

Ileana Kiss

Foto: blikk.hu, via actualitateasm.ro


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.