Sport

Formula 1 dorește implementarea unor motoare care nu emit carbon, până în 2030

Oficialii Formula 1 au anunțat că, până în anul 2030, doresc să reducă la zero emisiile de carbon, într-o prezentare care a avut loc marți.

Pentru a realiza acest lucru, cei de la Formula 1 au anunțat că, până în anul 2030, vor fi utilizați biocarburanți și carburanți sintetici, ce se află încă în faza de dezvoltare. Astfel, monoposturile vor avea emisii zero de carbon, informează motorsportmagazine.com.

Echipele din Formula 1 vor fi nevoite să utilizeze surse de energie regenerabilă și vor folosi mijloace de transport eficiente pentru reducerea emisiilor de carbon. În prezent, echipamentul folosit în competițiile de Formula 1 este transportat, în jurul lumii, cu șapte avioane de mari dimensiuni.

De asemenea, oficialii Formula 1 au mai menționat faptul că, până în 2025, doresc înlocuirea elementelor din plastic, cu cele realizate dintr-un material reciclabil, pentru a putea fi reutilizat și reciclat. În plus, fanii curselor de Formula 1 vor fi sfătuiți să aleagă căi mai ecologice de a ajunge la circuitul unde se desfășoară competiția.

Vor fi implementate măsuri privind bunăstarea privitorilor de curse, îmbunătățindu-se calitatea aerului respirat și oferirea unor opțiuni mai sănătoase în ceea ce privește gustările ce pot fi cumpărate în timpul evenimentelor Formula 1.

Emisii anuale de carbon din Formula 1: 226,551 tone CO2
45% – Transportul echipamentului
27,7% – Transportul staffului
19,3% – Birourile și fabricile deținute de echipele Formula 1
7,3% – Transmisiunile TV, piloții de suport, energia folosită pe circuit
0,7% – Emisiile de carbon din timpul curselor și antrenamentelor

Sursa: News24.ro.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.