Dezvaluiri

Fost colonel SRI: Afaceri ”negre” de milioane la varful Serviciului Roman de Informatii

Continuăm azi difuzarea unor fragmente din exploziva carte a fostului politician Cristian Rizea cu acuzații grave la adresa nr.2 din SRI, generalul Adrian Ciocîrlan, care ar învîrti bani grei din afaceri, contrar prevederilor legii.

Fost colonel SRI confirma: afaceri ”negre” de milioane la virful serviciului

Încă mai spectaculos e că respectivele dezvăluiri sunt confirmate azi de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, ceea ce impune și mai vîrtos necesitatea clarificării lor, pentru a nu permite ca asupra serviciului de informații să plutească dubii.

Astfel, potrivit lui Rizea, firma Romprest, care este controlată de afaceristul Dragoș Dobrescu, are un acționar important mascat, în persoana adjunctului lui Eduard Hellvig din SRI, gen.Adrian Ciocîrlan.

”În ultima întâlnire pe care am avut-o cu Dobrescu în vara lui 2018, pe litoralul românesc, acesta mi s-a confesat la o cafea pe terasa vilei din complexul Marina Regia, unde obișnuiește să locuiască 1 lună de zile vara, că avea anumite nemulțumiri de faptul că deun an de zile fusese obligat să accepte un nou acționar în spatele căruia se aflau, din spusele sale, chiar noul adjunct al SRI , generalul Adrian Ciocîrlan, dar și celebrul Florian Coldea!

(…)

Într-adevăr în acționariatul Romprest apăruse din 2017, înlocuindu-l chiar pe Dragoș Dobrescu prin intermediul Europrest Invest, un personaj pe nume Mihai Andrei Dracea, un tip discret cu afaceri în zona medicală, al cărui profil nu justifica absolut deloc implicarea sa într-o firmă cu atatea probleme penale !
Acesta este de fapt veriga de legătură cu generalii SRI Adrian Ciocîrlan și Florian Coldea , Dobrescu participând în continuare la masa deciziilor care se iau, chiar dacă nu mai apare ca și acționar !

Cu sprijinul acestor 2 generali SRI , Dobrescu și Budeanu îi făcuseră dosare lui Florian Walter și îl îndepărtaseră din firmă până când au scăpat definitiv de acesta ….nici macar dupa ce acesta a decedat , copiiilor săi nu le este permis accesul la Adunările Generale ale Societății în calitate de moștenitori a 43,5 % din acțiunile firmei , totul fiind ținut sub regim strict secret ! E și normal, Romprest a devenit deja în mod neoficial o anexă a SRI!” scrie Rizea.

Iar confirmarea vine de la fostul colonel SRI Daniel Dragomir, care scrie pe Facebook, cu prilejul unui nou termen în procesul în care e judecat:

”Eu sunt aici. La Palatul de justitie. Nici nu fug, nici nu ma ascund. Cauza s-a amanat din nou la termenul de astazi pentru ca domnul judecator Richiteanu nu a aparut nici azi. Cedeaza lantul tovarase general Ciocarlan?

Nu mai bine iti vezi de mormanul pe care il scoti din Romprest, din firmele asfaltatorilor tai si de combinatiile “operative” pe milioane si sa lasi justitia in pace? Nu mai transformati Palatul de justitie in palatul securistilor”. (B.T.I.)


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.