Dezvaluiri

Fost sef al Politiei Târgu-Neamt, pensionat pe caz de boala angajat consilier de Prefect, ulterior expert. A revenit rapid in sistem sanatos tun pe un salariu imens plus pensie de la Politie…

În România este permis aproape orice, inclusiv angajarea la stat pe salarii mari a celor care sunt pensionați și au lucrat tot la stat. Guvernanții au promis că vor interveni pentru a interzice, de exemplu, ca polițiștii ieșiți din sistem și recompensați cu pensii uriașe să se poată încadra din nou la stat, pe salarii substanțiale.

Totul a rămas, însă, la nivel de declarație.
Mai grav este că unii se pensionează invocând motive medicale, după care revin în sistem fie sănătoși tun și apți de muncă, fie cu probleme de sănătate care, însă, nu le mai îngrădește procesul muncii. Un exemplu elocvent este Victor Costinel Vlad (foto sus), actualul șef al Cancelariei prefectului de Neamț, Adrian Niță.

Fost șef al Poliției Târgu-Neamț, adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, o perioadă chiar împuternicit la șefia Poliției Neamț, Victor Costinel Vlad s-a pensionat în anul 2020, încasând pensie începând cu data de 1 septembrie. La baza retragerii din sistem a lui Vlad au stat motivele medicale, în acest sens existând la dosarul de pensionare documente doveditoare.

Acum, la un an și 5 luni după ce a părăsit Poliția Română bolnav fiind, Victor Vlad s-a înzdrăvenit precum calul lui Hapar-Alb și s-a angajat la Instituția Prefectului Neamț.

Cu alte cuvinte, boala l-a forțat să se retragă din Poliția Română, o instituție subordonată Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar după o scurtă perioadă, s-a încadrat în muncă tot în cadrul MAI, dar la Prefectură (și această instituție fiind subordonată MAI), iar boala a trecut pe loc secund sau poate că a dispărut.

Și uite așa, pensionarul și salariatul Victor Vlad adună, la finele lunii, o pensie de aproximativ 9.000 de lei, plus leafa de șef de Cancelarie a prefectului, care se cifrează la circa 6.000 de lei.

Harpa l-a angajat pe Vlad bolnavul imediat după ce a ieșit la pensie
Om activ, lui Victor Vlad nu i-a plăcut să stea și să aștepte ziua de pensie, motiv pentru care, imediat după pensionarea pe caz de boală, s-a și angajat la Primăria Târgu-Neamț. La această instituție și-a pus în slujba comunității expertiza în … asistență socială, ocupând funcția de expert la Direcția de Asistență Socială Târgu Neamț, și pe cea de consilier al primarului Daniel Harpa.

La nici trei luni după ce s-a pensionat, Vlad lucra era deja consilier de prefect, apoi expert.
Fostul polițist nu a pierdut nici un ban după ce a plecat din sistem, pensia pe caz de boală pe care o încasează fiind egală cu veniturile pe care le-a avut în calitate de ofițer cu funcții importante în Poliția Neamț. La calculul pensiei a contat, spun sursele noastre, și sporul de excelență pe care l-ar fi primit, de 50%.

Vlad și-a început activitatea de polițist în iulie 1997, ceea ce înseamnă că în august 2020 avea doar 23 de ani vechime, insuficient pentru a se pensiona. Nici vârsta nu-i permitea să se pensioneze la termen, cei 45 de ani fiind insuficienți.

Așa cum se știe, polițiștii se pot pensiona la împlinirea vârstei de cel puțin 47 de ani și 25 de ani vechime. Vlad nu întrunea niciuna dintre aceste condiții, dar, bolnav fiind, s-a pensionat pe caz de … boală, fiind declarat „inapt” din punct de vedere medical.

Pe lângă acestă problemă, Victor Vlad mai are una, dacă nu cumva o fi rezolvat-o între timp. Actualul șef al Cancelariei prefectului nu ar trebui să dețină certificat ORNISS, deoarece este cercetat la nivelul IGPR pentru un incident de securitate pe vremea când era șeful structurii de securitate a IJP Neamț, calitate pe care o deținea ca adjunct al șefului inspectoratului. (stiri-neamt.ro)

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.