Dezvaluiri

Foto Document: Activitatea de evaluare a spitalelor a fost interzisă chiar de premierul Florin Cîțu. Cîțu este principalul vinovat pentru mortii de la Constanta.

O decizie luată de premierul Florin Cîțu imediat după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța demonstrează, indirect, că el este unul dintre cei vinovați de moartea celor 7 pacienți care au ars de vii sau au murit asfixiați în spitalul constănțean.

Astfel, premierul Cîțu a anunțat, vineri după amiază, că l-a demis pe președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Vlad Berbecar, pentru că nu a verificat starea spitalului din Constanța.

”Am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare și era în atribuțiile domniei sale să facă evaluări și în ceea ce privește acreditările spitalelor din Romania. Mai ales că la acest spital din Constanta avem mai multe nereguli, pe care le-am descoperit în acest moment”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

Vlad Berbecar însă, a dezvăluit pe pagina să de Facebook, că activitatea de evaluare a spitalelor a fost interzisă chiar de premierul Florin Cîțu, printr-o Ordonanță de Urgență dată cu o lună înainte că Berbecar să fie numit în fruntea ANMCS.

”Poate Florin Citu nu știe, dar în cadrul întregului proces de evaluare și acreditare a unităților sanitare cu paturi sunt suspendate vizitele de evaluare pe durata stării de alerta, potrivit Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 28 din aprilie 2021, adoptata de același premier. Practic, Florin Cîțu a suspendat vizitele de evaluare din spitale în 15 aprilie 2021, cu o luna de zile înainte că eu să fiu numit în funcție”.

În aceste condiții, dacă Florin Cîțu susține că unul dintre cei vinovați pentru incendiul de la Constanța este șeful ANMCS, Vlad Berbecar, pentru că nu a făcut vizite de evaluare la acest spital, iar acesta din urmă fusese împiedicat tocmai de Florin Cîțu, prin OUG, să facă astfel de vizite și evaluări, atunci este clar că Florin Cîțu, și nu Berbecar, este, după propria logică, principalul vinovat pentru morții de la spitalul constănțean.

Culmea cinismului, Florin Cîțu s-a folosit de morții de la Constanța pentru a-l demite pe ultimul dintre oamenii propuși de USR PLUS într-o agenție guvernamentală. Premierul Florin Cîțu avea nevoie de un nou țap ispășitor pentru incendiul de la Spitalul din Constanța și eram ultimul om propus de USR PLUS într-o instituție publică din subordinea Guvernului – a mai spus Vlad Berbecar.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.