Actualitate

FOTO: Impreuna cu britanicii de la U-Tacs, la Aerostar Bacău vor fi fabricate drone militare tactice la standarde NATO.

Compania Aerostar din Bacău și britanicii de la U-Tacs au pus, marți, bazele unui consorțiu pentru fabricarea avioanelor de luptă dirijate de la sol în țara noastră.

Romaero SA București și Institutul Național de Cercetare Aerospațială vor participa la rândul lor la acest proiect, care este cel mai mare din Europa.

Modelul Watchkeeper este produs de britanicii de la U-TacsS, cel mai mare program de drone tactice din Europa.

Sistemul Watchkeeper a fost dezvoltat conform standardelor NATO și cerințelor specifice ale armatei britanice, iar România va putea beneficia de infrastructura existentă pentru acest sistem. Practic, dronele vor fi fabricate și personalizate în România, programul incluzând, de asemenea, instruirea personalului și suportul logistic.

Dronele au fost testate în Afganistan și Irak și pot opera atât în zone terestre cât și maritime, zi și noapte, în condiții de vreme extremă și de vizibilitate redusă.


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.