Dezvaluiri

FOTO: Presupusul suspect in cazul crimei infioratoare din Iasi a fost identificat. Este student la Medicină Franceza. Intre timp se pare ca acesta a fugit din tara.

Poliția și Parchetul îl caută în toată țara, fiind emis un mandat de arestare în lipsă. Surse judiciare spun că prinderea este o problemă de ore. Nu se știe încă mobilul crimei: ar putea fi jaful sau o dușmănie.

Se suspectează că a existat un complice. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a cerut arestarea în lipsă a marocanului Ahmed Sami El Bourkadi. El este student la UMF Iași, secția franceză, și ar fi autorul principal al asasinatelor din vila de la Moara de Vânt.

Duminică, 12 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunal a solicitat măsura arestării preventive a principalului suspect. Acesta este fugit. Suspectul de crimă are pașaport canadian. Surse apropiate anchetei au precizat că este cunoscută locația marocanului căutat, dar este posibil ca acesta să dispară, având legături puternice în țară și în străinătate. Nu sunt cunoscute multe detalii despre cel care a devenit acum suspectul numărul 1 în cazul omorului.

Are și pașaport canadian și numele său apare menționat într-un document postat de UMF Iași. Până acum este principalul suspect, dar anchetatorii bănuiesc că ar fi avut un complice. Nu a fost stabilit cu exactitate mobilul crimelor: au dispărut câteva lucruri din casă, dar nu este clar dacă jaful a fost scopul principal. Era din anturajul victimelor, astfel că sunt studiate și alte ipoteze: o răzbunare, un conflict spontan. El Bourkadi era student la Medicină, Secția Franceză.

Tânărul marocan ucis, Youssef Ajniyah, avea o situație materială bună. Victimele au fost surprinse în somn. Corpurile celor doi tineri care locuiau în casa din Moara de Vânt – Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsite vineri dimineață, la ora 2.30, de către polițiștii Secției 4.

Dispariția lui Youssef a fost sesizată decătre familie, care îl aștepta pe Aeroportul din Bruxelles, unde nu a mai ajuns. Ucigașul sau ucigașii ar fi intrat în casă miercuri sau joi, pe una dintre cele două uși ale imobilului. Anchetatorii au declarat jurnaliștilor că Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost luaţi prin surprindere, corpurile fiind îmbrăcate în haine lejere, de casă.

Vanesa, iubita lui Youssef, era ieșeancă. Ar fi fost înjunghiată cu 35 lovituri de cuțit. I-a incendiat ca să șteargă urmele. Un alt aspect precizat de anchetatori este că tinerii s-au apărat și au fugit prin casă, fiind numeroase urme de sânge în toate camerele imobilului, pe pardoseală, pe pereți cât și pe obiecte de mobilier.

Victimele erau căzute lângă patul dintr-un dormitor, la etaj, dar se presupune că au fost prinşi şi omorâţi în camere diferite. Ucigaşii ar fi pus corpurile împreună pentru a le da foc. În casă a fost găsite un recipient cu lichid inflamabil folosit pentru aprinderea cărbunilor de grătar și o sticlă din plastic cu un rest de carburant. Corpurile aveau numeroase lovituri de cuţit, unele pentru că au încercat săs e apere, altele direcționate cu intenția de a-i omorî. Tinerii aveau numeroase plăgi în zona gâtului și pe antebrațe.

Crima a avut loc într-o vilă din Moara de Vânt. Lipsește arma crimei. Un alt aspect important precizat de anchetatori este că nu au găsit cuţitul cu care au fost omorâţi cei doi, iar asasinii ar fi luat telefoanele mobile ale victimelor.

Părinţii lui Youssef Ajniyah au sesizat dispariţia deoarece el trebuia să ajungă la Bruxelles cu o cursă aeriană. Sâmbătă şi duminică, poliţiştii au prelevat probe de ADN de la o parte dintre apropiații şi colegii celor doi tineri. Părinţii băiatului au venit din Belgia şi au fost audiaţi. Cei doi tineri aveau o relație de un an și locuiau în casa din Moara de Vânt de pe 1 noiembrie.

Abonati-va la canalul Telegram Adpres Media pentru a primi toate stirile.

LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...


Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Interzisa copierea sau modificarea continutului.