miercuri 17 octombrie 2018 7:11 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / Video / (FOTO şi VIDEO) Şase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp
Adpres Market
Rachete-586x319

(FOTO şi VIDEO) Şase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp

AdpresFM - Radio Online Stations  

Maşini alimentate cu hidrogen, stingerea incendiilor cu ajutorul sunetului, internet pentru toţi pământenii sunt câteva dintre cele mai impresionante idei menite să transforme viitorul omenirii, prezentate de BBC Science Focus.

Maşini cu hidrogen şi staţii de reîncărcare

Noul model Toyota Mirai (viitor în japoneză), care utilizează tehnologia celulelor de combustibil pe bază de hidrogen, va putea fi cumpărat la sfârşitul acestui an, scrie Business Insider.

Însă există în continuare câteva impedimente pentru ca o maşină de acest fel să fie practică, precum necesitatea de a stoca hidrogenul în rezervoare de înaltă presiune sau infrastructura de alimentare deficitară.
Toyota-Mirai-front-xlarge
Din acest motiv, oamenii de ştiinţă britanici de la Science and Technology Facilities Council (STFC) lucrează la dezvoltarea unor metode ieftine şi facile pentru a obţine hidrogen, folosind amoniacul.

Trenuri aproape supersonice

Dezvoltat de miliardarul Elon Musk, conceptul Hyperloop este un tren de pasageri care va revoluţiona transportul aşa cum îl cunoaştem în prezent. Hyperloop poate atinge viteză de 1.200 de kilometri pe oră, ceea ce înseamnă că va fi mai rapid decât noul Maglev din Japonia, cu o viteză de peste 600km/h.
Tren de mare viteză, schiţă
La începutul acestui an, Musk, directorul executiv al Tesla şi SpaceX, a anunţat un concurs pentru proiectarea unei capsule Hyperloop pentru studenţi şi echipe independente de ingineri.

Se aşteaptă ca Hyperloop să fie gata de testare în doi ani.

Internet pentru toată lumea

Conform The Washington Post, Elon Musk aşteaptă aprobarea autorităţilor pentru a trimite 4.000 de sateliţi de mici dimensiuni deasupra Pământului cu scopul de a mări viteza de navigare pentru toată lumea şi de a aduce internetul la cei care nu au încă acces.

Testele ar putea începe anul viitor, iar Musk speră că serviciul va fi funcţional în câţiva ani.

Camioane fără şofer

Producătorul de maşini de lux Mercedes-Benz intenţionează să aducă pe şosele, cât de curând, camioane care se conduc singure.

Computerul nu oboseşte şi nu are nevoie de pauze, notează BBC Science Focus.

Lupta împotriva flăcărilor cu sunetul

În contextul în care incendiile au devenit tot mai frecvente în ultimii ani şi se consideră că această tendinţă va conţinuă, sunt inventate noi tehnologii pentru a stăvili flăcările.

Printre cele mai interesante se află dispozitivul creat de studenţii Seth Robertson şi Viet Tran de la George Mason University, care poate stinge focul cu ajutorul sunetelor, la frecvenţă corectă. Astfel, undele de presiune emise de dispozitiv pot opri alimentarea cu oxigen a focului.

Deşi invenţia lor nu a fost testată încă pe incendii puternice, cei doi studenţi sunt încrezători că tehnologia va funcţiona şi în cazul unor incendii de vegetaţie, de exemplu, prin ataşarea aparatului la o dronă.

Sisteme portabile pentru tratarea apei

Potrivit ONU, peste 780 de milioane de oameni din lume nu au acces la apă curată şi peste 2 miliarde de oameni nu beneficiază de condiţii igienice adecvate.

Încercând să remedieze această situaţie, cercetători din Anglia au dezvoltat un sistem portabil de tratare a apei, capabil să asigure apă potabilă la sursă.

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com