Anchete

FOTO SOC. Dezastru in Spitale: Bărbat internat cu piciorul rupt, mort la câteva zile de la internarea în spital. Familia l-a găsit fără haine și legat de un pat.

Membrii familiei au sunat la 112 și în câteva minute, la fața locului a sosit un echipaj al ambulanței care l-au luat pe bărbat și l-au transportat la Secția UPU din cadrul Spitalului Municipal Caransebeș.


După consultul de rigoare, bărbatul accidentat a fost internat pe secția de ortopedie.

Fiul și soția accidentatului spun că omul a fost conștient, a vorbit cu ei și timp de 3 zile, au păstrat legătura prin telefon. Acesta le-a cerut membrilor familiei mâncare și apă. Apoi, după 3 zile, s-a întrerupt orice comunicare. Bărbatul nu mai răspundea la telefon, iar la apelurile fiului și soției făcute pe telefonul fix al spitalului, au fost asigurați că totul este bine, că nu sunt probleme.

Toate acestea timp de trei zile, când exasperați de lipsa de comunicare și de informații, fiul și soția au reușit să intre în spital și să ajungă la patul bolnavului pe care l-au găsit în stare de inconștiență în secția de neurologie, aproape în pielea goală și legat de patul fără nici o lenjerie. Nici măcar un cearceaf sau o pernă.

Revoltați de cele descoperite, oamenii au ceut explicații, dar au primit amenințări fiindcă au intrat ilegal în incinta spitalului care este declarat spital suport Covid.

Familiei i s-a transmis că starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat brusc.

Mai mult, bărbatul ar fi început să delireze, devenise necooperant și violent, era mai mult în stare de inconștiență și personalul medical a primit ordin de la medicul psihiatru ca bolnavul să fie legat de pat.

Soției i s-a spus că în ultimele zile, pastilele i-au fost administrate bolnavului pisate și cu forța pe cale bucală. A doua zi, familia a primit un telefon de la spital prin care au fost anunțați sec că “domnul a pierdut lupta cu viața“.

Membrii familiei nu sunt de acord cu tratamentul aplicat și spun că bolnavul a fost lăsat să moară fiindcă nu i s-a acordat atenția cuvenită. Potrivit Antena 3, soția a luatmiercuri legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș urmând ca actele și sesizarea să fie depuse în format online. Familia va face plângere către Colegiul Medicilor Caraș-Severin.

Certificatul de deces 

Familia nu a fost de acord cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie, traumatism cranian și fractură de gambă și tibie.

Oamenii spun că nu caută răzbunare sau să facă rău cuiva, ci efectiv vor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple și altora. Ei nu pot accepta ca în anul 2021, un bărbat perfect sănătos care trebuia să plece la muncă în Austria, să moară în urma unei fracturi la picior și a unei căzături de la un metru înălțime.

Reacția medicilor

La rândul lor, oficialii de la Spitalul Municipal Caransebeș, au declarat, potrivit Antena 3, că din punct de vedere medical, personalul medical a acționat conform protocolului, inclusiv decizia ca bolnavul să fie legat de pat, a fost luată de medicul psihiatru.

În ceea ce privește faptul că bolnavul era dezbăcat pe un pat fără lenjerie, medicii spun că acesta s-a dezbrăcat singur și a aruncat lenjeria de pe pat fiindcă era agitat psihomotor.LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Interzisa copierea sau modificarea continutului.