Actualitate

Franța cere Iranului să elibereze doi cetățeni francezi reținuți în luna iunie

Franța a cerut miercuri eliberarea a doi cetățeni francezi care se află într-o închisoare din Iran încă din luna iunie, situație care ar putea reprezenta un obstacol în eforturile depuse de Paris privind relaxarea tensiunilor între Teheran și Washington, relatează Reuters.

Ministerul francez de Externe a confirmat că Roland Marchal, cercetător din cadrul Universității Science-Po, a fost reținut.

Oficialii francezi și familia acestuia au încercat să țină informațiile secrete din cauza disputelor prezente în regiune.

Colegul lui Marchal, Fariba Adelkhah, care are atât cetățenie franceză, cât și iraniană, este închisă într-o închisoare din Iran încă din iunie.

„Vrem ca autoritățile iraniene să dea dovadă de transparență și să pună capăt acestei situații inacceptabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Agnes von der Muhll.

Aceasta a adăugat că Marchal a primit vizite consulare și un avocat, însă Iranul nu i-a acordat aceste drepturi lui Adelkhah din cauza naționalității sale duble.

Adelkhah și Marchal au fost reținuți într-o perioadă în care Franța și restul puterilor europene se află într-un impas privind acordul nuclear semnat în 2015.

Sursa: News 24 Romania.

Powered by WPeMatico


LIKE:... Nu uita sa dai LIKE paginii noastre de Facebook Adpres Media daca ti-a placut acest articol, astfel intrand si in comunitatea noastra de cititori, fiind la curent cu toate noutatile care apar pe site. Toate acestea, simplu, la doar un singur Click distanta, apasand butonul de jos...

Lasă un răspuns - parerea ta conteaza...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adpres Media

Interzisa copierea sau modificarea continutului.