Retete

Fursecuri moi cu portocală – sărbătoarea gustului și aromei!

Fursecuri moi cu portocală. Fursecurile sunt incredibil de aromate și au un gust plăcut și delicat, care va fi pe placul oricui, în special al amatorilor de citrice.

INGREDIENTE (PENTRU 16 FURSECURI):

Pentru aluat:

-280-300 gr de făină (în dependență de calitate, orientați-vă după consistența aluatului);

-90 gr de zahăr;

-80 gr de smântână fermentată;

-80 gr de unt 82,5%;

-1/2 linguriță de praf de copt;

-1 ou;

-1 praf de copt.

Pentru umplutură:

-1 portocală (250-280 gr);

-50 gr de zahăr;

-1 lingură de amidon de cartof.

De uns fursecurile:

-1 gălbenuș;

-1 lingură de lapte;

-arahide prăjite (migdale, nuci) – pentru presărare.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul. Amestecați făina cernută cu zahăr, sare și praf de copt.

2.Adăugați untul rece tăiat cuburi și amestecați, cât să obțineți un aluat firimituri.

3.Adăugați oul și smântâna, apoi frământați aluatul, dar nu mult timp, doar până îl adunați într-o bilă.

4.Puneți aluatul într-o pungă de plastic și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

5.Pregătiți umplutura. Spălați portocala, apoi o clătiți cu apă clocotită și o tăiați bucăți, îndepărtând sâmburii. Este foarte important să verificați dacă portocala nu este amară. Pentru aceasta, gustați stratul alb, care se află între coajă și pulpă. Dacă este amar, atunci e nevoie să-l îndepărtați.

6.Mărunțiți portocala cu ajutorul blenderului, apoi adăugați zahăr și amidon. Mai amestecați o dată cu blenderul. Trebuie să obțineți o compoziție destul de densă.

7.Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular cu grosimea de aproximativ 3 mm.

8.Repartizați uniform umplutura, păstrând marginile libere (1,5-2 cm).

9.Rulați o ruladă și lipiți marginea. O ungeți cu amestec de gălbenuș și lapte, după care o tăiați în 16 bucăți.

10.Așezați fursecurile pe tava tapetată cu hârtie de copt și le presărați cu arahide. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180°С pentru 25 de minute, până se rumenesc biscuiții.

Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le puteți savura gustul minunat. Aluatul are un gust delicat și plăcut, iar umplutura proaspătă de portocală transformă acești biscuiți într-un deliciu nemaipomenit. Fursecurile sunt moi și stratificate, cu crustă ușor crocantă. Iar despre aromă, credem că nici nu trebuie să pomenim, deoarece parfumul de citrice întotdeauna ridică dispoziția. Biscuiții de casă sunt perfecți atât pentru un ceai cu familia, cât și pentru orice sărbătoare.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

The post Fursecuri moi cu portocală – sărbătoarea gustului și aromei! appeared first on Retete Usoare.


Lasa comentariul tau...