marți 21 august 2018 4:13 am
Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Acasa / News / Gafele Americii încep să coste | Lavrov dezvăluie Masterplanul: Lumea unipolară nu mai există
Adpres Market
2015_10_02_lavrov_rsz_crp_crp

Gafele Americii încep să coste | Lavrov dezvăluie Masterplanul: Lumea unipolară nu mai există

AdpresFM - Radio Online Stations  

2015_10_02_lavrov_rsz_crp_crpMinistrul rus de Externe a avertizat că lumea a intrat într-o noua eră, una în care nu mai există vechea ordine mondiala unipolară, avertizând că în Asia şi America Latină se formează noi centre puternice de creştere economică şi financiară.

Ordinea mondială unipolară a încetat să mai existe în prezent, în condiţiile în care apar noi centre puternice de creştere economică în Asia şi America Latină, a declarat joi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

„Vechile obiceiuri mor greu”, a declarat Lavrov într-un interviu la televiziunea de stat venezuealană, adăugând că procesul de schimbare a dominaţiei globale va fi lung şi dureros. „Sunt singur că pe termen lung vom cădea de acord asupra nevoii de a redistribui responsabilităţile noastre de la rezolvarea conflictelor la economie, finanţe şi comerţ”, a mai susţinut el.

În plus, Lavrov a subliniat nevoia suspendării acelei practici îndelungate care prevede ca legile unei ţări să fie aplicate pe teritoriul altei ţări.

Toate acestea ar trebui să fie realizate în strictă conformitate cu principiile şi regulile ONU şi fără subminarea autorităţii Consiliului de Securitate al organizaţiei, a adăugat Lavrov.

„Ne opunem oricărei soluţii rapide aici… Toate aceste probleme ar trebui să fie abordate avându-se în vedere faptul că politica, economia şi finanţele globale nu mai sunt direcţionate de un singur centru, luându-se în considerare faptul că noi centre puternice de creştere economică şi financiară apar acum în Asia şi America Latină”, a notat Lavrov.

Rusia doreşte să protejeze, printr-o declaraţie internaţională, principiul neamestecului în problemele interne ale statelor suverane. „Acesta este principiul fundamental al Cartei ONU care, din păcate, este încălcat deseori”, a susţinut Lavrov.

Principiul neamestecului în treburile interne este însă folosit de statele comuniste sau fost comuniste, precum şi cele guvernate de regimuri dictatoriale, pentru a scuza abuzurile în materie de drepturi civile.

Rusia este unul dintre statele care a încălcat legislaţia şi normele internaţionale – tratatul de la Budapesta încheiat după terminarea Războiului Rece, invadând Crimeea, parte a unui stat suveran şi independent.

Lavrov a cerut o redistribuire a voturilor şi cotelor, inclusiv în Fondul Monetar Internaţional, asupra cărora „am căzut cu toţii de acord cu aproximativ 10 ani în urmă”.

Lavrov a avertizat împotriva principiul aşa zisei „extrateritorialităţi legale”, când, fără a se ţine cont de Consiliul de Securitate al ONU, sunt impuse sancţiuni unilaterale cu scopul de a submina stabilitatea economică şi socială a unei ţări – o referire la sancţiunile impuse de SUA şi UE, care au creat mari probleme economiei Rusiei.

„Legăturile economice, schimburile comerciale şi tehnologice, toate acestea deţin cheia către dezvoltare, în timp ce sancţiunile unilaterale împiedică ţările să dezvolte o viaţă mai bună [pentru cetăţenii lor]”, a concluzionat Lavrov.

sursa: epochtimes-romania.com

Adpres.ro : Adpres Media – Grup Media Target : contact@adpres.ro

AdpresFM - Radio Online Stations  

Play TV Online
Adpres Games - Jocuri Anti Stres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com